Zaposleni farmacevtske družbe MSD živalskemu vrtu namenili 230 ur svojega dela

  • UR
  • sreda, 16. maj 2012
Bazen morskih levov
Bazen morskih levov

V skladu s projektom "365 Merck Days" so zaposleni družbe MSD Živalskemu vrtu Ljubljana tokrat namenili kar 230 ur svojega dela. Pomoč in sodelovanje z živalskim vrtom, pa tudi s Slovensko filantropijo, že postaja del tradicije.

V zadnjih letih pri Slovenski filantropiji beležijo porast števila podjetij, ki stopajo na pot odgovornejše komunikacije z okolico, v kateri delujejo. "Vsi se lahko strinjamo, da je delo zaposlenih za korist ljudi in skupnosti mnogo boljša promocija kot plakatno onesnaževanje. Organizacija s tem izkaže družbeno odgovornost, zaposleni pa se povežejo in utrjujejo pripadnost organizaciji," o korporativnem prostovoljstvu meni izvršna direktorica Slovenske filantropije, Tereza Novak. Prepričana je, da se marsikateri korporativni prostovoljec lažje odloči za prostovoljstvo tudi ob kakšni drugi priložnosti.

V živalskem vrtu je rokave skupaj s sodelavci zavihal tudi novi lokalni direktor družbe MSD, Mark Ypinga. Ob tej priložnosti je povedal: "Družba MSD je zelo naklonjena prostovoljstvu. Vsakemu zaposlenemu omogoča, da 20 ur svojega dela letno nameni prostovoljstvu v lokalni skupnosti. S tem se aktivno vključujemo v okolje v katerem delujemo, hkrati pa se s sodelavci prijetno neformalno družimo v drugačnih okoliščinah, kot smo jih sicer vajeni. Po opravljenem delu je veliko vreden tudi občutek vseh nas, da smo opravili dobro delo za skupnost".

Zakaj živalski vrt? Pomoč "dodatnih rok" je v živalskem vrtu zelo cenjena. "Prostovoljstvo, v katerega se vključujejo posamezniki ali družine, je pri nas že precej uveljavljeno. Sistem korporativnega prostovoljstva, ko sodelavci združijo moči, da skupaj opravijo koristno delo, pa je pri nas nova in zelo dobrodošla ideja," pravi direktorica Zdenka Ban Fischinger. "Pobudo družbe MSD smo sprejeli z navdušenjem, saj smo imeli dobro izkušnjo z njimi že iz lanskega leta. Tudi letos so skupaj z našimi zaposlenimi z velikim entuziazmom opravili precej obsežnejših vzdrževalnih del, ki zahtevajo v kratkem času veliko delovnih ur. Eno takih del je zagotovo generalno čiščenje našega bazena za morske leve," je še dodala.

V 230-ih urah so sodelavci družbe MSD temeljito očistili bazen morskih levov, v mini zoo-ju zamenjali staro lubje z novim in poskrbeli za prijetnejše bivalno okolje lam, medvedov, leopardov, levinje in še marsikatere druge živali, seveda pa tudi za lepšo izkušnjo obiskovalcev.


O družbi MSD

V današnjem MSD-ju se trudijo da bi svet bil dobro. Prek njihovih zdravil, cepiv, bioloških terapij ter proizvodov za potrošnike in živali sodelujejo s partnerji in delujejo v več kot 140 državah s ciljem zagotoviti inovativne zdravstvene rešitve. Njihovo zavezo k povečanju dostopnosti do zdravstvene oskrbe izpolnjujejo prek daljnosežnih programov, s katerimi donirajo in dostavljajo njihove proizvode ljudem, ki jih potrebujejo. Za več informacij obiščite msd.com.

Galerija

Bazen morskih levov

Pri medvedih

Lokalni direktor družbe MSD, Mark Ypinga

Prostovoljci

Svetlana Novak

Svetlana Novak diplomirana medicinska sestra

Postavi vprašanje

Andrej Repež

asis. dr. Andrej Repež dr. med. spec. plastične, rekonstruktivne in estetske kirurgije

Pavle Košorok

prof. dr. Pavle Košorok dr. med. spec. kolorektalne medicine

Postavi vprašanje

Vsi Viva strokovnjaki