Portal Viva za optimalno delovanje uporablja piškotke. Ali se strinjate z njihovo uporabo?


Strinjam se     Več o piškotkih »

Skrij
< >
 

 

A- A A+

Posvet o skupnostni psihiatriji

V Državnem svetu je bil danes posvet o skupnostni psihiatriji, na katerem so sodelovali predstavniki različnih institucij, ki se ukvarjajo in skrbjo za duševno zdravje v Sloveniji. Skupnostna psihiatrija je pri nas novost, v razvitem svetu pa so se prvi začetki pojavili že v sedemdesetih letih prejšnjega stoletja, je povedala doc. dr. Vesna Švab, predsednica Sveta za koordinacijo skupnostne psihiatrije v RS.

Skupnostna psihiatrija je organiziranje različnih služb, ki se ukvarjajo z duševnimi bolniki (psihiatrov, socialnih delavcev, psihologov, delovnih terapevtov …) in njihov takojšnji odgovor na neposredne potrebe bolnikov in njihovih svojcev v lokalni skupnosti in regiji. Tovrstne oblike dela nikakor ne pomenijo ukinjanja ali negiranja psihiatričnih bolnišnic.
Kot so povedali govorci, so se v tovrstni obliki dela z duševnimi bolniki pokazali bistveno boljši rezultati, saj je vsak bolnik obravnavan kot celota. Celostna rehabilitacija v takšni obliki dela je boljša, bolniki pa se tudi lažje vključujejo nazaj v vsakdanje življenje. Izkušnje še kažejo, da so tudi cenovno učinkovitejše, manj je hospitalizacij, manjša je stigmatizacija.

Vam je članek všeč?


Išči po ključnih besedah

psihiatrične bolezni , duševni bolnik , duševna bolezen , psihiatrija

Povezano

Dodajte svoj komentar

Komentiranje člankov je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.

Prijavite se v portal ali se brezplačno registrirajte.

Komentarji

11. 05. 2012 01:55:28
... KAJ ... In - KAKO ... Je (Po)Treba (Po)Storiti v (Naši) Družbi ... Vem-o Tem (Že) "Marsikaj" ... To Smo Slišali Od (Raznih) Predstavnikov Na Tem "Posvetu" ... Kar Je Tudi Na "Youtube" Posneto In Predvajano, Toda ... ZAKAJ Niso v Tem Posnetku Predvajani Tudi (Upravičeni) Razni "Kritiki", Kateri So (Opozorili) Podajali Svoja Mnenja ...?
Ali Se (Nekateri) "Bojijo" Resnice ...?
Seveda - Na Koncu Koncev Pa ... Lepo Pozdravljam Ta Posvet ... In Želim Vsem Veliko Uspeha Na Tem Področju In Nasplošno v Življenju ...
16. 05. 2012 04:22:32
... Hvala ... HVALA Vam ... Dobil-i Smo Celoten Video Posnetek, Glede Posveta: "SKUPNOSTNE PSIHIATRIJE" v Državnem Zboru ...
Lep Pozdrav In SREČNO ...
13. 01. 2013 00:26:14
Prav bi bilo, da se SKUPNOTNI PSIHIATRIJI na široko odpro vrata. Sem blizu tej službi, ki je spoštovanja vredna prav tako doc dr Vesna Švab, ki pri nastajanju gore premika.
Vsem lp
18. 08. 2013 22:49:29
... RES Je - Spoštovana MIA 32, Toda ... Naj Dodam (Nekaj) Da ... Na Koncu Koncev Pa Je Celotna Družba (Svet) Postal (Že) "Skupnostna Psihiatrija" ... Večinoma Je Celotna Družba (Že) "Psihotična" ... Tako Da Sedaj "Mora" To Politika (In "Stroka") Samo Še "Popredalčkati" ... "Cinično" Ali Ne - Je Pa Resnica ... Za Katero Bo Čas VSE "Pokazal" In Dokazal, Da Je To (Nazadnje) Res ... Ne Glede Na To - SREČNO Vsem Ljudem Želim ...