V službo s kolesom za dobro razpoloženje

  • NP
  • sreda, 18. april 2012
(Foto: arhiv Bigfish)

Kolesarjenje je vse bolj privlačna oblika urbanega prevoza, saj se čedalje več ljudi zaveda njegovih prednosti z vidika skrbi za okolje, manjših stroškov in enostavnejšega parkiranja, na manjših razdaljah pa je pogosto celo najhitrejša oblika prevoza. Ena od temeljnih prednosti kolesarjenja so koristi za zdravje, saj z rednim kolesarjenjem zmanjšamo tveganje za nastanek srčnih bolezni.

Raziskave celo kažejo, da so zaposleni, ki prihajajo na delo s kolesom, srečnejši in učinkovitejši. Številne raziskave po svetu so pokazale, da so uslužbenci, ki se na delo vozijo s kolesom, manj odsotni z dela zaradi bolniškega dopusta. Poleg tega manj občutijo stres kot tisti, ki se do delovnega mesta vozijo v prometnih kolonah, se borijo z nepredvidljivimi zastoji in nato še iščejo parkirno mesto.

Nekatere raziskave so celo pokazale, da so zaposleni, ki prihajajo na delo s kolesom, učinkovitejši in svoje zadolžitve opravljajo z manj zamud. Kolesarji dobro vplivajo na ves kolektiv, saj so zaradi redne jutranje telesne dejavnosti dobre volje in posledično prispevajo k boljšemu delovnemu vzdušju. Na delo pridejo z občutkom, da so ta dan že naredili nekaj dobrega zase, bolj so vpeti v skupnost, ki jo prekolesarijo vsak dan, imajo tudi več energije in se nasploh bolje počutijo. To zlasti velja, če vedo, da je njihovo kolo med delovnim časom na varnem.

Za takšno brezskrbno urbano mobilnost je odlično zložljivo kolo, ki ga lahko hranimo kar v pisarni. Med tovrstnimi kolesi po uporabnosti in kakovosti izstopa hitro in enostavno zložljivo kolo Bigfish, ki se lahko po udobju med vožnjo primerja z običajnim kolesom, njegovo upravljanje pa je zelo enostavno. Okvirje Bigfisha je inovativno zasnovano in v enem kosu, sistem zlaganja pa omogoči, da to opravimo v nekaj sekundah. Kolo je lahko, zato ga zlahka prenašamo, lahko pa ga tudi vlečemo za seboj, kar je še posebno priročno, če se želimo do mesta pripeljati z avtobusom ali vlakom, naprej pa s kolesom. Več informacij je na voljo na naslovu bigfishbike.si.

Zarja Đotišini

Zarja Đotišini indijska astrologija

Nevio Medved

Nevio Medved dr. med. plastične, rekonstrukcijske in estetske kirurgije

Postavi vprašanje

Vesna Kaloh

Vesna Kaloh dr. dent. spec. čeljustne in zobne ortopedije

Postavi vprašanje

Vsi Viva strokovnjaki