Nov ultrazvočni aparat za otroke s prirojeno srčno napako

  • UR
  • ponedeljek, 16. april 2012
(Foto: Stane Sršen – RTV Slovenija)

Organizatorji projekta Stopimo skupaj za naše srčke – RTV Slovenija in Rotary klub 25 –  so 12. aprila predali Pediatrični kliniki v Ljubljani ultrazvočni aparat za odkrivanje prirojenih srčnih napak pri še nerojenih otrocih. Sredstva v višini 103.000 EUR smo zbrali januarja letos v dobrodelni oddaji Stopimo skupaj za naše srčke.
mag.

Mag. Marko Filli, generalni direktor RTV Slovenija je povedal: “Veseli me, da smo se ponovno zbrali ob tej posebni in prijetni priložnosti, ko lahko tokrat že tretjič v sodelovanju z Rotary clubom Ljubljana – 25, pomagamo tistim, ki so v naši družbi najranljivejši – to so otroci. Tudi letošnja januarska akcija Stopimo skupaj za naše srčke je bila zelo uspešna, saj smo v teh kriznih časih zbrali kar 103.000 evrov. Ob tej priložnosti se zahvaljujem vsem partnerjem pri tem projektu in prav vsakemu posamezniku, ki je nesebično pomagal in prispeval svoj delež. RTV Slovenija se kot medij zaveda svoje družbene odgovornosti in solidarnosti, zato smo pod lastno humanitarno blagovno znamko Stopimo skupaj od leta 2007 organizirali že kar nekaj podobnih dobrodelnih akcij, v katerih smo pomagali tistim, ki so bili v danem trenutku pomoči najbolj potrebni. Skupaj z Rotary clubom Ljubljana pa smo do sedaj izvedli tri dobrodelne akcije Stopimo skupaj. V prvi smo zbirali sredstva za nakup nujno potrebnih aparatov za izboljšanje preživetja in zmanjšanje posledic obporodnega dušenja za komaj rojene otroke, rezultat druge akcije so bili novi bivalni prostori za mamice nedonošenčkov, tokrat pa smo se odločili za nakup posebnega ultrazvočnega aparata, ki odkriva srčne napake pri še nerojenih otrocih. Humanitarna nota bo tudi v nadaljevanju ostala predmet delovanja RTV Slovenija in prepričan sem, da se ponovno kmalu spet vidimo pri zaključku kakšne podobne akcije.«

Pobudnik dobrodelne akcije je bil Rotary klub 25, predsednik in vodja projekta Kristjan Golob je dodal: »Ne znam vam opisati svojega zadovoljstva ob že tretji uspešno izpeljani dobrodelni akciji Stopimo skupaj. V preteklih dveh letih smo uspešno zbirali sredstva za nedonošenčke za nakup prepotrebnih aparatov in opreme bivalnih prostorov mamic nedonošenčkov. Letos pa smo uspešno zaključili dobrodelni projekt Stopimo skupaj za naše srčke. Zbrali smo res zavidljivih 103.000 EUR za nakup ultrazvočnega aparata za Pediatrično kliniko Ljubljana. Že tretje leto zapored smo Slovenci pokazali, da znamo stopiti skupaj in pomagati. Resnično sem ponosen, da smo skupaj s kolegi Rotary kluba 25 in prijatelji RTV Slovenija izpeljali tako plemenito dobrodelno akcijo. Predvsem pa smo vsi sodelujoči v projektu Stopimo skupaj za naše srčke ponosni in izredno veseli, da so nam priskočili na pomoč ljudje v teh težkih časih. Lepo je videti, da smo si ljudje tudi v teh časih pripravljeni pomagati med seboj. Prepričan sem, da smo tudi letos naredili dobro delo in omogočili osebju na Pediatrični kliniki Ljubljana, da bodo lahko pomagali malčkom s prirojenimi srčnimi napakami. Na koncu bi se želel zahvaliti vsem sodelujočim v tem projektu - kolegom iz RTV Slovenija za partnerstvo v projektu, mojim kolegom iz Rotary kluba 25 in pa vsem predstavnikom medijev za podporo pri projektu. Hvala vam!”

Prof. dr. Rajko Kenda, dr. med., višji svetnik, strokovni direktor Pediatrične klinike Univerzitetnega kliničnega centra Ljubljana je povedal: ”So ljudje, morda sposobnejši in pametnejši od drugih, lahko, da jim je tudi sreča bolj naklonjena in jim življenje teče bolj prijazno kot sicer, pa vendar ne morejo biti povsem zadovoljni, če vsaj delčka tistega, kar imajo, ne delijo s tistimi, ki jim je bilo življenje postlano bolj trdo. V tem primeru govorim o dobrih ljudeh, ki so stopili skupaj, da bo našim otrokom bolje. Vsem iskrena hvala.”