Portal Viva za optimalno delovanje uporablja piškotke. Ali se strinjate z njihovo uporabo?


Strinjam se     Več o piškotkih »

Skrij
< >
 

 

A- A A+

Očistimo Slovenijo 2012 in Očistimo svet 2012

(Foto: Grega Žunič)

Slovenija in Portugalska danes uspešno začeli največjo prostovoljsko okoljsko akcijo v zgodovini človeštva

Danes se je z velikima prostovoljskima čistilnima akcijama  v Sloveniji  in na Portugalskem začel projekt Očistimo svet 2012 (World Cleanup 2012), doslej največja prostovoljska okoljska akcija v zgodovini človeštva.

V Sloveniji se je čistilna akcija Očistimo Slovenijo 2012 začela ob deveti uri zjutraj. Tudi na drugo vseslovensko akcijo smo se odzvali v velikem številu. Po zadnjih podatkih se je akciji pridružilo več kot 230.000 prostovoljcev. Organizatorji projekta društvo Ekologi brez meja so do sedaj prešteli 85 odstotkov udeležencev akcije, zato pričakujejo, da bo končno število prostovoljcev še veliko večje. 
Glavni motivator gibanja Let´s Do It! Rainer Nõlvak, ki je prišel v Slovenijo, je na zaključni novinarski konferenci povedal: »Ponosen sem, da je projekt World Cleanup 2012 začel svoj pohod prav v Sloveniji. Do septembra bomo z akcijo nadaljevali v vsaj 85 državah. Upam, da se bo vzdušje tukaj v Sloveniji preneslo tudi v vse ostale ekipe. Slovenci imate veliko prijateljev po svetu in želim si, da bi zgodbo o teh uspehih prenesli prenesli v svet.«

Samo v Ljubljani, kjer smo se akciji pridružili tudi iz uredništva revije Viva s sodelavci iz podjetja Studio Moderna, srebrnim pokroviteljem akcije, je čistilo okrog 18.000 prostovoljcev. O količini zbranih odpadkov z divjih odlagališč še zbirajo podatke, a po dosedanjih ocenah je bilo na terenu glede na akcijo izpred dveh let manj odpadkov. Skupaj smo očistili okoli 17.000 kubičnih metrov odpadkov, kar je okoli 3.000 ton odpadkov.


Vam je članek všeč?


Išči po ključnih besedah

ekologija , skrb za okolje , čistilna akcija , očistimo slovenijo , očistimo svet

Povezano

Dodajte svoj komentar

Komentiranje člankov je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.

Prijavite se v portal ali se brezplačno registrirajte.

Komentarji

24. 03. 2012 22:22:07
Lepa akcija in hvala Vivi in SM, da so se pridružili temu. Bil zraven, bilo je carsko !! In na koncu sem slišal, da je bilo pobranih smeti letos kljub enakemu trudu kar precej manj, se pravi, akcija uspeva. Lepo !!!