Zaradi povečanega števila respiratornih okužb začasna zagotovitev dodatnih postelj

  • UR
  • četrtek, 08. marec 2012
(Foto: Diana Anđelić)

Zaradi povečanega števila respiratornih okužb, kar je sicer značilno za prehodni pomladni čas, se je močno povečal priliv bolnikov na Internistično prvo pomoč Interne klinike in na Kliniko za infekcijske bolezni in vročinska stanja Univerzitetnega kliničnega centra Ljubljana (UKCL).

Zaradi zasedenosti oddelkov je prihajalo do čakanja bolnikov na postelje in so zato začasno izpraznili del Kliničnega oddelka za abdominalno kirurgijo v Bolnici dr. Petra Držaja (v Šiški) UKCL. Na okoli dvajset postelj bodo tako odslej premeščali bolnike iz Internistične prve pomoči in urgentne ambulante Klinike za infekcijske bolezni in vročinska stanja ter s tem še vnaprej zagotavljali postelje vsem obolelim za okužbami, ki hospitalizacijo potrebujejo.

Zaradi začasne spremembe namembnosti uporabe postelj na KO za abdominalno kirurgijo bo tako prišlo do zamikov za nenujne primere pri operaciji žolčnika in kile. Za vse nujne primere bo poskrbljeno, ostali bodo obravnavani v najkrajšem možnem času.

Pričakujejo, da bo takšno stanje trajalo okoli tri do štiri tedne. Vsem bolnikom se opravičujejo in jih prosijo za razumevanje.

Marjan Berginc

Marjan Berginc dr. med. spec. družinske medicine

Gregor Kavčič

dr. Gregor Kavčič dr. med. spec. ortopedije

Postavi vprašanje

Vsi Viva strokovnjaki