Portal Viva za optimalno delovanje uporablja piškotke. Ali se strinjate z njihovo uporabo?


Strinjam se     Več o piškotkih »

Skrij
< >
 

 

A- A A+

SSU Ustvarjalčki - dobrodelna dražba za Krizni center za žrtve nasilja v družini Maribor


K Suzi domov je prišla zelo pisana druščina ustvarjalčkov, ki so jih izdelale pridne roke članov društva.  Skupaj so ustvarjali, se smejali, zabavali in čas jim je hitro minil. Kljub vsem zabavnim uricam, ki so jih preživeli skupaj pa so vedno čutili, da nekaj manjka. In so razmišljali, razmišljali in še malo razmišljal ter skupaj prišli do sklepa, da je sedaj pa že skrajni čas za eno dobrodelno dražbo. Suzi je malo pobrskala po internetu in odkrila žalostno statistiko nasilja v družini. Ker je sama odločno proti nasilju v kakršni koli obliki se je skupaj z ustvarjalčki odločila, da bo dobrodelna dražba, kot nalašč za osveščanje ljudi in zbiranje sredstev za pomoč  žrtvam družinskega nasilja. Suzi je hitro zavrtela telefon in poklicala v Maribor na Krizni center za žrtve nasilja v družini  ter jih povabila k sodelovanju.
Krizni center je namenjen ženskam, materam in otrokom, ki so bili žrtve nasilnega ravnanja v družini. Sram in bolečina, ki ju doživljajo ženske v povezavi z odnosom družbe do nasilja nad ženskami, otežujeta, da bi o nasilju spregovorile in poiskale pomoč. Za nudenje takšne pomoči, so v Sloveniji že nekaj časa delujoči Krizni centri za žrtve nasilja v družini in Varne hiše za ženske, postavljene na skritih lokacijah. Njihovo delovanje je v veliki meri odvisno od raznih prostovoljnih prispevkov, s katerimi stanovalkam omogočajo dostojno in lažje življenje.

Ustvarjalčki pa so se med tem odločili, da se tokrat za dražbo ponudijo kar oni sami. In so se lepo očedili, počesali, en majčkeno namazali, si obleko poravnali, na pošto poklicali in si prostor v poštni kočiji rezervirali. Na nekaj bi skoraj pozabili, na fotografije! Kakšna dražba pa bi bila brez fotografij?! Pa so si doma pred hiško naše Suzi naredili eno čisto pravo foto seanso. Pri tem so se neizmerno zabavalo, se nasmejali in se čisto majčkeno šobili.
Željni novih dogodivščin, novih poznanstev, novih ustvarjalnih izzivov in v upanju na boljši, mirnejši ter složnejši jutri se odpravljajo v svet in morda pridejo prav k tebi.

Kaj moraš narediti, če želiš, da ustvarjalček k tebi prihiti? Budno spremljati dražbo SSU Ustvarjalčkov, s katero so pričeli 23.1.2012.

Dražba poteka tako, da se v komentar napiše znesek, ki ne sme biti manjši od izklicne cene. Izklicna cena vsakega ustvarjalčka znaša 3 eur. Cena se dviguje po najmanj 1 eur, lahko tudi poljubno več, ampak v eurih, brez centov.

Dražba se zaključi v torek, 31.1.2012 ob 22:00 uri in oseba, ki je do takrat ponudila najvišji znesek, je novi lastnik izdelka.

Komentarji, ki niso vidni vsem, torej javni, se ne upoštevajo in niso veljavni. Komentarji, ki so napisani po preteku dražbe, torej po 31.1.2012 po 22:00 uri, se ne upoštevajo.

Ob zaključki dražbe bomo na zid strani napisali, da je dražba zaključena.

Prispevki se nakažejo na TRR:
Društvo Slovenski svet ustvarjalnosti
Ob gozdu 28, 2312 Orehova vas
Bančni račun: SI56 041730001817489 (Nova KBM)
Sklic: 201201
Namen: PRISPEVEK 201201

Bodite pozorni pri vpisovanju namena, saj bodo upoštevani zgolj tisti prispevki, pri katerih bo le-ta vpisan. Za prispevke, ki ne bodo vsebovali pravilnega namena ne odgovarjamo. V tem primeru se lahko namreč zgodi, da računovodstvo nakazilo spregleda oz. nepravilno uvrsti, zato prosimo da ste pri namenu dosledni. Hvala za razumevanje!

Ko nakažete znesek prispevka na TRR Društva SSU, sporočite svoj naslov na e-mail naslov iris@ssu.si. Ustvarjalčki se bodo nato odpravili na pot in kar se da hitro prispeli k vam, s seboj pa bodo imeli še eno majhno presenečenje.

Skupaj lahko osveščamo in pomagamo ter rečemo NE nasilju v družini!


Vam je članek všeč?


Išči po ključnih besedah

nasilje nad ženskami , nasilje v družini , dobrodelnost , varna hiša

Povezano

Dodajte svoj komentar

Komentiranje člankov je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.

Prijavite se v portal ali se brezplačno registrirajte.