Umrl ugledni psihiater prof. dr. Slavko Ziherl

  • NP
  • nedelja, 22. januar 2012
prof. dr. sci. Slavko Ziherl, dr. med., spec. psihiater
prof. dr. sci. Slavko Ziherl, dr. med., spec. psihiater (Foto: Diana Anđelić)

V soboto, 21. januarja je v Univerzitetnem kliničnem centru Ljubljana zaradi težav s srcem preminul eden najbolj uglednih slovenskih psihiatrov, prof. dr. Slavko Ziherl, predstojnik katedre za psihiatrijo Medicinske fakultete v Ljubljani, ki se je odlikoval kot strokovnjak na področju preprečevanja samomorov, zdravljenja alkoholizma in drugih oblik zasvojenosti ter težav v spolnosti.

Kot dolgoletni član Vivine zdravniške linije in sodelavec naše revije je pomagal reševati stiske številnih bralcev in bralk, ki so ga poklicali za nasvet. V čast nam je, da je za našo revijo že od vsega začetka sodeloval kot kritićen sogovornik v številnih intervjujih, povezanih s partnerskimi odnosi ter spolnim življenjem.

Bil je dolgoletni direktor Psihiatrične klinike Ljubljana, predsednik Združenja psihiatrov Slovenije, podpredsednik Evropskega odbora za psihiatrijo, predaval pa je na medicinski in pravni fakulteti. Podpisal se je pod knjige o obvladovanju alkohola in avtohipnozi ter številne strokovne članke. Dejaven je bil tudi v politiki.

Andrej Repež

asis. dr. Andrej Repež dr. med. spec. plastične, rekonstruktivne in estetske kirurgije

Vsi Viva strokovnjaki