6. mednarodno tekmovanje harmonikarjev za nagrado Slavka Avsenika

Slavko Avsenik
Slavko Avsenik (Foto: Osebni arhiv)

Zasebni zavod glasbena šola Avsenik je edina šola, ki deluje pod zaščiteno blagovno znamko Avsenik in omogoča v različnih oblikah najširšemu krogu zainteresiranih izobraževanje na področju glasbene zvrsti, ki sta jo utemeljila legendarna brata Slavko in Vilko.

V šoli poučujemo: klavirsko, diatonično in kromatično harmoniko, trobento, klarinet, kitaro, kontrabas, bariton, petje ter kljunasto flavto za najmlajše ljubitelje glasbe. Učitelji so glasbeniki in pevka, ki imajo ustrezno strokovno izobrazbo in so tudi sami aktivni izvajalci Avsenikove glasbe. Starost in državljanstvo za vpis nista pogojena, namenjena pa je tako začetnikom, kot tudi tistim, ki že imajo določeno glasbeno predznanje.

Poleg poučevanja pa glasbena šola Avsenik organizira tudi vsakoletno mednarodno glasbeno delavnico, letos prvič v sodelovanju z Uradom Vlade RS za Slovence v zamejstvu in po svetu tudi mednarodno delavnico, ki je namenjena le njim... in letos že 6.mednarodno tekmovanje harmonikarjev za nagrado Slavka Avsenika, ki bo potekalo od petka 20. do nedelje 22.januarja 2012 v dvorani Pod Avsenikovo marelo v Begunjah. Tekmovanje se vse bolj uveljavlja in postaja eno največjih tovrstnih tekmovanj v državi in Evropi. Navdušujoče je, da se tekmovanja vsako leto udeležuje vse več tekmovalcev, lani 115, letos že preko 150, med njimi pa je velika večina mladih, veliko tudi žensk, kar nas še posebej veseli, saj nam to pove, da je naša narodno zabavna glasba, Avsenikova glasba, ki sta jo tako uspešno v svet ponesla in razširila brata Slavko in Vilko ter njun Ansambel bratov Avsenik, še kako živa, da jo imajo ljudje in tudi mladi radi, ter, da ne bo nikoli odšla v pozabo.

Vsa omenjena dejavnost naše šole pa skrbi in bo poskrbela tudi v prihodnje, da se bodo vsi zainteresirani lahko učili in naučili pravilne tehnike in stila izvajanja Avsenikove glasbe, na katero smo vsi Slovenci lahko upravičeno ponosni.
 


Olja Repež

Olja Repež osebna stilistka (Image Consultant)

Postavi vprašanje

Jurica Ferenčina

Jurica Ferenčina dr. med. spec. družinske medicine

Postavi vprašanje

Nevio Medved

Nevio Medved dr. med. plastične, rekonstrukcijske in estetske kirurgije

Postavi vprašanje

Vsi Viva strokovnjaki