Mercator obdaril paciente na Pediatrični kliniki

Mercator je tudi letos obdaril vse otroke, ki so trenutno hospitalizirani v novi Pediatrični kliniki Univerzitetnega kliničnega centra Ljubljana. Lumpiji so obiskali prav vse klinične oddelke in službe in razveselili vse bolne otroke, ki v teh predprazničnih dneh najbolj pogrešajo praznovanje v domačem okolju. Didaktične igrače in zdravi prigrizki blagovne znamke Lumpi so namreč primerno darilce tudi za bolne otroke.

Hkrati pa je Mercator Pediatrični kliniki podaril pet črpalk za izčrpavanje materinega mleka  v vrednosti 10.000 evrov.  Črpalke potrebujejo mamice hospitaliziranih novorojenčkov in dojenčkov, ki iz različnih razlogov ne morejo neposredno dojiti. Izčrpano mleko dojenčki popijejo po steklenički. Tudi pediatri Pediatrične klinike vzpodbujajo dojenje, saj je materino mleko neprecenljivo še posebej za bolne novorojenčke in dojenčke. S pomočjo Mercatorjeve donacije bomo v bolnišnici zagotovili pogoje, ki mladim materam, ki to želijo, omogočijo nadaljevanje dojenja, ko so otroci zdravi.

Poslovna direktorica Biserka Marolt Meden je ob tem dejala:» Mercator je ne samo najboljši sosed, ampak eden naših najboljših prijateljev, saj vedno priskoči na pomoč, ko smo v stiski. Še vedno nam primanjkuje sredstev za nabavo opreme, ki ni nujno potrebna, a bistveno vpliva na kakovost obravnave pacientov in zadovoljstvo vseh: tako pacientov in staršev kot tudi zaposlenih. Zahvaljujemo se vsem zaposlenih v Mercatorju in njihovim partnerjem in si želimo, da bi še dolgo uspešno sodelovali.«

Mirjam Toporiš Božnik

mag. Mirjam Toporiš Božnik certificirana apiterapevtka in NLP praktik hipnoze

Postavi vprašanje

Bogdan Ambrožič

dr. Bogdan Ambrožič dr. med. spec. ortopedije

Postavi vprašanje

Vojko Kanič

prim. doc. dr. Vojko Kanič dr. med. spec. kardiologije, vaskularne in interne medicine

Postavi vprašanje

Vsi Viva strokovnjaki