8. Slovenski kongres prostovoljstva

  • Ur
  • četrtek, 01. december 2011

S prostovoljstvom spreminjamo svet – Izzivi prostovoljstva v sodobni družbi

Slovenska filantropija, Združenje za promocijo prostovoljstva, ob izteku evropskega leta prostovoljstva pod pokroviteljstvom predsednika dr. Danila Türka 5. in 6. decembra v Dovrani Union v Mariboru organizira 8. Slovenski kongres prostovoljstva z naslovom: S prostovoljstvom spreminjamo svet - Izzivi prostovoljstva v sodobni družbi. Letos bo to največji strokovni dogodek s področja prostovoljstva, ki ga bo v Dvorani Union v Mariboru gostila Mestna občina Maribor.

Namen kongresa, ki ga Slovenska filantropija tradicionalno organizira vsako drugo leto, je oblikovati smernice razvoja prostovoljstva v prihodnosti. Kongres bo ponudil tudi prostor za izmenjavo raznovrstnih bogatih izkušenj. Sodelujoči – prostovoljci, mentorji in organizatorji prostovoljskega dela ter vsi tisti, ki jih prostovoljstvo poklicno ali zasebno zanima, bodo soustvarjali kongres, oblikovali korake, ki jih bomo na področju prostovoljstva delali v prihodnje.

Ena od osrednjih tem kongresa bo sodelovanje vladnih služb in prostovoljskih organizacij s ciljem oblikovati poti za dosego najboljših rezultatov.

Na kongresu bomo že tretjemu slovenskemu mestu podelili naslov Mesta prostovoljcev. Slovenska filantropija naslov podeljuje mestom, ki spodbujajo in podpirajo prostovoljstvo med občani. Do zdaj sta naslov Mesta prostovoljcev dobila mesto Ljubljana in Novo mesto. 

V letu, ko je prostovoljstvo pod žarometi in ko smo dobili Zakon o prostovoljstvu, bodo v Mariboru v času kongresa, 5. decembra, na mednarodni dan prostovoljstva prvič svečano podelili državne nagrade in priznanja na področju prostovoljstva. Z Zaključno prireditvijo evropskega leta prostovoljstva bodo na istem mestu obeležili tudi iztekanje evropskega leta prostovoljnih dejavnosti, ki podaja roko evropskemu letu aktivnega staranja in medgeneracijskega sodelovanja.

Več informacij o kongresu najdete Tukaj

 

Mirjam Toporiš Božnik

mag. Mirjam Toporiš Božnik certificirana apiterapevtka in NLP praktik hipnoze

Postavi vprašanje

Veronika Podgoršek

dr. Veronika Podgoršek psihoterapevtka

Vsi Viva strokovnjaki