Zavarovalna družba Adriatic Slovenica

  • UR
  • petek, 28. oktober 2011
Podelitev priznanja zmagovalki natečaja zavarovalne družbe Adriatic Slovenica »Napiši pesem o čistem morju«. Priznanje je Zali Horvat podelil Matej Cergolj, član uprave Adriatic Slovenica.
Podelitev priznanja zmagovalki natečaja zavarovalne družbe Adriatic Slovenica »Napiši pesem o čistem morju«. Priznanje je Zali Horvat podelil Matej Cergolj, član uprave Adriatic Slovenica. (Foto: Eva Branc, Obala.net)

Za zeleno odličnost

Zavarovalnica Adriatic Slovenica si prizadeva za trajnostni razvoj lokalnega in širšega družbenega ter socialnega okolja, pri čemer se aktivno vključuje v dejavnosti in akcije organizacij, ustanov in združenj in podpira projekte, namenjene varovanju naravne dediščine, sicer pa kot družbeno odgovorno podjetje podpira tudi projekte na področju zdravstva, športa, kulture, izobraževanja in preventive v prometu. V prizadevanjih za trajnostni razvoj je Adriatic Slovenica pozelenila tudi poslovanje, za katerega je letos prejela priznanje Zelena pisarna 2011.

Od leta 2006 sodelujejo v energetskem projektu Modra energija, uvajajo tudi brezpapirno poslovanje in v internih AS novicah redno objavljajo rubriko »Bodi Eko AS«, v kateri predstavljajo nasvete za zmanjšanje porabe energije, pravilno ločevanje in odlaganje odpadkov, za zmanjšanje porabe kemičnih čistilnih sredstev ... V svojih poslovnih prostorih so poskrbeli za ločeno zbiranje nekaterih vrst odpadkov, kot so papir, embalaža, odslužena računalniška oprema in tonerji. Za odpadni papir so po vseh poslovnih enotah namestili posebne kartonske zabojnike in ločene zunanje zabojnike za papir, tako da skoraj večino starega papirja oddajo v ločene zbiralnike.

Z elektronsko obdelavo dokumentov so uspeli zmanjšati tudi porabo papirja. O zelenem delovanju pa osveščajo tudi zunanjo javnost. Tako so letos že drugič pripravili natečaj »Napiši pesem o čistem morju« in petošolce spodbudili k razmišljanju in pogovoru o pomenu čistega okolja. Komisija je za kritičen odnos do globalnega onesnaževanja okolja in za pesniško ustvarjalnost nagradila Zalo Horvat in njen 5. c razred iz osnovne šole Ketteja in Murna iz Ljubljane pod vodstvom razredničarke Sanje Kajdiž. Zalina pesem s preprostim naslovom Čisto morje je bila nagrajena izmed 217 prejetih pesmi iz skoraj 90 osnovnih šol iz vse Slovenije, zato je mlada pesnica upravičeno prejela posebno priznanje in seveda zmagoviti lovorov venček kot najboljša med najboljšimi. Priznanje za izbrano pesem je mali Zali predal Matej Cergolj, član uprave Adriatic Slovenica in ji zaželel še veliko uspeha pri vseh dejavnostih, ki jo veselijo. Ob tej priložnosti se je zahvalil tudi razredničarki in vodstvu osnovne šole Ketteja in Murna za sodelovanje na natečaju in vzpodbudo k ustvarjanju na temo ekologije.

Galerija

Podelitev priznanja zmagovalki natečaja zavarovalne družbe Adriatic Slovenica »Napiši pesem o čistem morju«. Priznanje je Zali Horvat podelil Matej Cergolj, član uprave Adriatic Slovenica. Eva Branc, Obala.net

Nevio Medved

Nevio Medved dr. med. plastične, rekonstrukcijske in estetske kirurgije

Postavi vprašanje

Sonja Kapun

Sonja Kapun dr. med. spec. interne medicine

Postavi vprašanje

Vsi Viva strokovnjaki