S simpozija Lekarnar in prehranska dopolnila

  • UR
  • torek, 04. oktober 2011
(Foto: Diana Anđelić)

Prehranska dopolnila v Sloveniji

29. septembra je v Ljubljani potekal simpozij Lekarnar in prehranska dopolnila, ki ga je organiziral Covirias. To je že drugi simpozij o prehranskih zdravilih, namenjen vzpostavljanju transparentnega trga s čim bolj kakovostnimi izdelki, udeležili pa so se ga dobavitelji prehranskih dopolnil in lekarnarji, da bi poskrbeli za transparenten trg s čim bolj kakovostnimi izdelki. Na lanskoletnem simpoziji so se zavezali, da bodo postavili bazo notificiranih prehranskih dopolnil, ki so jo letošnji oktober tudi izpolnili – lekarnarjem in drugim strokovnjakom je sedaj na voljo baza dopolnil P3 Profesional, ki je bogat vir informacij o prehranskih dopolnilih na slovenskem trgu.

V bazi podatkov lahko vsak lekarnar najde pomembne informacije o prehranskih dopolnilih (oblika, sestavine, priporočena uporaba, število enot pakiranj za 1 mesec redne uporabe, zdravstvene trditve in opis izdelka, mesto delovanja, opozorila, morebitni stranski učinki, kontraindikacije, rok uporabe, proizvajalec in zastopnik v Sloveniji …) ter na podlagi teh informacij svetuje potrošnikom pri izbiri dopolnil – lastnosti izdelkov lahko med seboj primerja, išče po posameznih sestavinah, ki jih na primer posameznik zaradi drugih zdravil ali bolezni ne sme jemati …

Več informacij na covirias.si ali na info@covirias.si. Do konca leta bodo predstavili tudi spletno stran za laično javnost, da bi lahko s čim več informacijami o prehranskih dopolnilih pomagali pri odločitvi za nakup in izbiri prehranskih dopolnil. Udeleženci so se ob koncu simpozija zavezali tudi, da bodo skrbeli za osveščanje in obveščanje strokovne javnosti o prehranskih dopolnilih, njihovem namenu ter o njihovih prednostih in slabostih kot skupina živil.

 

Galerija

Diana Anđelić

Diana Anđelić

Diana Anđelić

Petra Može

Petra Može univ. dipl. soc. del.

Postavi vprašanje

Simona Sanda

Simona Sanda uni. dipl. psih. spec. klinične psihologije

Postavi vprašanje

Zarja Đotišini

Zarja Đotišini indijska astrologija

Vsi Viva strokovnjaki