S simpozija Lekarnar in prehranska dopolnila

  • UR
  • torek, 04. oktober 2011
(Foto: Diana Anđelić)

Prehranska dopolnila v Sloveniji

29. septembra je v Ljubljani potekal simpozij Lekarnar in prehranska dopolnila, ki ga je organiziral Covirias. To je že drugi simpozij o prehranskih zdravilih, namenjen vzpostavljanju transparentnega trga s čim bolj kakovostnimi izdelki, udeležili pa so se ga dobavitelji prehranskih dopolnil in lekarnarji, da bi poskrbeli za transparenten trg s čim bolj kakovostnimi izdelki. Na lanskoletnem simpoziji so se zavezali, da bodo postavili bazo notificiranih prehranskih dopolnil, ki so jo letošnji oktober tudi izpolnili – lekarnarjem in drugim strokovnjakom je sedaj na voljo baza dopolnil P3 Profesional, ki je bogat vir informacij o prehranskih dopolnilih na slovenskem trgu.

V bazi podatkov lahko vsak lekarnar najde pomembne informacije o prehranskih dopolnilih (oblika, sestavine, priporočena uporaba, število enot pakiranj za 1 mesec redne uporabe, zdravstvene trditve in opis izdelka, mesto delovanja, opozorila, morebitni stranski učinki, kontraindikacije, rok uporabe, proizvajalec in zastopnik v Sloveniji …) ter na podlagi teh informacij svetuje potrošnikom pri izbiri dopolnil – lastnosti izdelkov lahko med seboj primerja, išče po posameznih sestavinah, ki jih na primer posameznik zaradi drugih zdravil ali bolezni ne sme jemati …

Več informacij na covirias.si ali na info@covirias.si. Do konca leta bodo predstavili tudi spletno stran za laično javnost, da bi lahko s čim več informacijami o prehranskih dopolnilih pomagali pri odločitvi za nakup in izbiri prehranskih dopolnil. Udeleženci so se ob koncu simpozija zavezali tudi, da bodo skrbeli za osveščanje in obveščanje strokovne javnosti o prehranskih dopolnilih, njihovem namenu ter o njihovih prednostih in slabostih kot skupina živil.

 

Galerija

Diana Anđelić

Diana Anđelić

Diana Anđelić