Na sprehod malo drugače

  • UR
  • ponedeljek, 03. oktober 2011
(Foto: Dreamstime)

Sobota, 8. oktober 2011, od 10. do 12. ure na Šuštarskem mostu v središču Ljubljane

Ste si kdaj predstavljali, s kakšnimi ovirami se slepi in slabovidni srečujejo na svojih poteh po vsakdanjih opravkih?

Na predlog Zbornice za arhitekturo in prostor Slovenije bomo v okviru pobude Odprte hiše Slovenije kot sklepa Tedna arhitekture in prostora 2011 na Bregu ob Ljubljanici šli na voden sprehod, ki bo nekoliko drugačen, saj vas bodo skozi prostor vodili slepi in slabovidni, vi pa se boste srečali spodobnimi doživetji, kot jih imamo sami.

Mimoidoči, obiskovalci in novinarji se boste lahko s posebnimi očali ter belimi palicami preizkusili v posameznih nalogah, ob tem pa boste spoznavali, s kakšnimi ovirami se slepi in slabovidni soočamo na svojih poteh. Seznanili vas bodo o nujnosti primernih prostorskih ureditev, ki lahko omogočijo boljšo dostopnost prostora slepim in slabovidnim. Ob tem bodo opozorili tudi na ovire, ki jih ljudje z dobrim vidom ne opazijo oziroma jih na pot nevede postavljajo.

V svojo družbo vas vabijo v soboto, 8. oktobra 2011, od 10. do 12. ure na Šuštarski most v središče Ljubljane (Breg).

Vse udeležence bo ob koncu čakal še prav poseben izziv na njihovi stojnici. Več o njem pa boste izvedeli na samem dogodku, kjer vas z veseljem pričakujejo.

Peter Topić

Peter Topić univ. dipl. soc. del., TAP, CSAT zasvojenost s seksualnostjo, seksualna anoreksija, druge nekemične zasvojenosti, čustveni incest

Postavi vprašanje

Vsi Viva strokovnjaki