5. svetovni dan kontracepcije: Mladi potrebujejo zanesljive podatke

  • NP
  • ponedeljek, 26. september 2011
Namen akcije je, da se dijaki seznanijo z vsemi možnostmi kontracepcije in zaščite pred spolno prenosljivimi okužbami pred podpisom izjave za odgovorno spolnost, ki jo bodo podpisovali v maju 2012.
Namen akcije je, da se dijaki seznanijo z vsemi možnostmi kontracepcije in zaščite pred spolno prenosljivimi okužbami pred podpisom izjave za odgovorno spolnost, ki jo bodo podpisovali v maju 2012. (Foto: Diana Anđelić)

Ob svetovnem dnevu kontracepcije, ki ga letos zaznamujemo že petič, so po vseh večjih slovenskih mestih potekale dejavnosti ozaveščanja mladih (in malo manj mladih) o pomenu kontracepcije. Obiskovalci stojnic v Ljubljani, Mariboru, Celju, Kranju, Novem mestu, Kopru, Novi Gorici in Slovenj Gradcu so tako lahko prejeli zapestnice, s svojimi podpisi na posebnem zidu pa prispevali po en evro za vsak podpis. Tako zbrana sredstva bo podjetje BayerHealthCare nakazalo projektu Društva študentov medicine Slovenije –Virus, ki organizira delavnice varne in zdrave spolnosti.

Osrednji dogodek, ki je potekal na Kongresnem trgu v Ljubljani, je obiskal tudi dr. Igor Lukšič, minister za šolstvo in šport. Prav s pomočjo Ministrstva za šolstvo in šport so vsi dijaki prvih letnikov vseh srednjih šol v Sloveniji 26. septembra prejeli brošuro 'Vse o kontracepciji', v kateri bodo našli vse kontracepcijske metode, ki so na voljo pri nas. Namen akcije je, da se dijaki seznanijo z vsemi možnostmi kontracepcije in zaščite pred spolno prenosljivimi okužbami pred podpisom izjave za odgovorno spolnost, ki jo bodo podpisovali v maju 2012.

Sporočila letošnje kampanje, s katerimi želijo spodbuditi mlade, da se o uporabi kontracepcije pogovarjajo s svojimi starši, usposobljenimi zdravstvenimi delavci ter učitelji in pridobljene informacije delijo z vrstniki, so: »Ne izgubi glave. Poglej na your-life.com. Spoznaj kontracepcijo. Ker je prav, da veš!«

Svetovni dan kontracepcije letos poteka v partnerstvu z MTV-jem, ki sponzorira televizijsko oddajo ’Stara 16 let in noseča’ ter reklamne plakate. Projekt temelji na sodelovanju med družbo MTV in kampanjo Svetovni dan kontracepcije, ki je bila ustanovljena leta 2006 v Južni Ameriki.


Galerija

Namen akcije je, da se dijaki seznanijo z vsemi možnostmi kontracepcije in zaščite pred spolno prenosljivimi okužbami pred podpisom izjave za odgovorno spolnost, ki jo bodo podpisovali v maju 2012. Diana Anđelić

Osrednji dogodek, ki je potekal na Kongresnem trgu v Ljubljani, je obiskal tudi dr. Igor Lukšič, minister za šolstvo in šport. Diana Anđelić

Diana Anđelić

Diana Anđelić

Diana Anđelić

Diana Anđelić

Diana Anđelić

Zdravka Koman Mežek

Zdravka Koman Mežek dr. med. spec. ginekologije

Senta Frol

asist. Senta Frol dr. med., spec. nevrologije spec. nevrologije

Mirjam Toporiš Božnik

mag. Mirjam Toporiš Božnik certificirana apiterapevtka in NLP praktik hipnoze

Postavi vprašanje

Vsi Viva strokovnjaki