Društvo za pomoč konjem psom in mačkam vabi na vikend odprtih vrat

(Foto: Grega Žunič)

Ob svetovnem dnevu živali

Spet se bliža svetovni dan živali, 4. oktober, kot lansko leto bo tudi letos Društvo za pomoč konjem, psom in mačkam pripravilo  vikend odprtih vrat, kjer boste lahko obiskali njihove konjičke, jih pokrtačili, pockrljali, peljali na sprehod, če bo lepo vreme, jih boste lahko tudi okopali in jim počistili bokse.

Vikend odprtih vrat bo potekal v soboto 1. in nedeljo 2. oktobra od 10. do 17. ure ure v Prehodnih boksih v Velenju (Šembric 9). Tu si boste lahko ogledali konje, ki jih je društvo rešilo pred prezgodnjo smrtjo, ki še čakajo na posvojitev. Tudi kakšen konjiček se bo našel, da ga boste lahko zajahali – seveda pod nadzorom oskrbnikov. Za simbolično ceno boste lahko kupili podkev za srečo, pripravljajo pa tudi bogat srečelov, za katerega so podjetja in posamezniki darovali res lepe nagrade. Lahko se boste včlanili v društvo, pripravljene pa bodo tudi pogodbe o posvojitvi na daljavo, če se vam bo kateri od njih usedel v srce in mu boste želeli pomagati. Seveda lahko konjičkom prinesete tudi kakšne priboljške, ki jih bodo prav vsi zelo veseli.

Vstopnine ni, ves zbrani denar gre izključno v dobrobit konj v Prehodnih boksih v Velenju (hrana, nastanitev, veterinarska oskrba, kovaške storitve …).

In kdo so tisti, ki čakajo na vaš obisk? Mrha, Miško, Meggy, Rino, Viva, Jackie, Drimka in Faraon. Vsekakor pa bo prišel tudi Samo.

Torej, vsi, ki vam ni vseeno in želite vikend preživeti v dobri družbi, hkrati pa tudi narediti tudi nekaj dobrega za živali, ste srčno vabljeni.

Več informacij o društvu
Ekipa Društva za pomoč konjem
(040) 830 766
ZVEZNA UL. 2B, LJUBLJANA
TRR odprt pri Karntner Sparkasse št. : 34000-1007557503
DŠ: 38372550
drustvozapomockonjem@gmail.com
dpksi.wordpress.com
facebook.com/dpksi

Andrej Repež

asis. dr. Andrej Repež dr. med. spec. plastične, rekonstruktivne in estetske kirurgije

Luka Hren

Luka Hren diplomirani kineziolog in gibalni terapevt Diplomirani kineziolog, Fakulteta za šport, magistrski študij Kinezioterapija

Postavi vprašanje

Vsi Viva strokovnjaki