Portal Viva za optimalno delovanje uporablja piškotke. Ali se strinjate z njihovo uporabo?


Strinjam se     Več o piškotkih »

Skrij
< >
 

 

A- A A+

S spletno stranjo in nagradno igro za boljšo ozaveščenost o limfomu

15. september - svetovni dan limfoma

Limfom je rak limfatičnega sistema, razmeroma redka oblika raka, katerega pojavnost pa naglo narašča. Zato je že nekaj let 15. september svetovni dan limfoma – dan, ki je še posebej namenjen ozaveščanju o tej bolezni. Po svetu in tudi v Sloveniji potekajo številne akcije ozaveščanja.
V sodelovanju farmacevtske družbe Roche, Zavoda Med.Over.Net, Slovenskega združenje bolnikov z limfomom in levkemijo, L&L ter Društva bolnikov z limfomom tudi letos s spletno stranjo www.limfom.over.net obiskovalce seznanjajo z glavnimi značilnostmi te bolezni. Na spletni strani je še posebej zanimiva skrita križanka, ki skriva znake in simptome bolezni. Med tistimi, ki bodo našli zahtevano število simptomov in znakov limfoma do konca meseca septembra, pa bodo partnerji projekta razdelili tudi 10 praktičnih in simpatičnih nagrad.

Obiskovalci spletne strani onkologija.si pa si lahko preberejo intervju z doc. dr. Samom Zverom, specialistom hematologom, ki je nastal pod okriljem Slovenskega združenja bolnikov z limfomom in levkemijo, L&L.

Akcija Poišči simptom! opozarja na svetovni dan limfoma, ki ga vsako leto obeležujemo 15. septembra. Kot vsako leto je dan namenjen ozaveščanju in seznanjanju širše javnosti o bolezni. Spletna stran limfom.over.net ponuja nekaj osnovnih informacij o bolezni, povezave na forum o tej bolezni, povezavo na spletno onkologija.si, ki ponuja obsežne informacije o najbolj pogostih rakih, povezave na slovenska društva bolnikov, mednarodne organizacije ter druge relevantne naslove.  Akcija ozaveščanja in spletna stran je nastala v sodelovanju med farmacevtsko družbo Roche, Zavodom Med.Over.Net ter društvoma Slovensko združenje bolnikov z limfomom in levkemijo, L&L ter Društvom bolnikov z limfomom.

V času med 15. in 30. septembrom bo v okviru spletne strani limfom.over.net potekala tudi posebna nagradna igra, kjer bodo lahko posamezniki v skriti križanki poiskali določeno število simptomov in znakov limfoma in tako postali kandidati za praktično nagrado.


Vam je članek všeč?


Išči po ključnih besedah

rak , maligni limfom , rakava obolenja , limfa

Povezano

Dodajte svoj komentar

Komentiranje člankov je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.

Prijavite se v portal ali se brezplačno registrirajte.