Zdravi in ekološki izdelki iz nove lastne znamke Mercator Bio

  • UR
  • petek, 09. september 2011

V Mercatorju skrbijo za zdravo in kakovostno življenje svojih potrošnikov, zato so zasnovali linijo ekoloških izdelkov pod znamko Mercator Bio. Linija vključuje popolnoma nove prehranske izdelke iz ekološke pridelave in predelave, vključeni pa so tudi izdelki, ki ih je bilo doslej mogoče najti pod znamkama Mercator in Zdravo življenje. Znamka Mercator Bio zajema kakovostne izdelke iz vseh prehranskih skupin, ki so pomembne za zdravo in uravnoteženo prehrano.  

Kakovostni izdelki po ugodni ceni  

V Mercatorju so pri oblikovanju nove znamke Mercator Bio združili štiri pomembne komponente, ki so nepogrešljive pri izdelkih ekološke pridelave in predelave. Na prvem mestu je kakovost, saj znamka sledi visokim ekološkim standardom na vseh stopnjah pridelave in predelave do končnega izdelka. Kakovost nenehno zagotavljamo z zunanjimi kontrolami in certificiranjem izdelkov. V znamko Mercator Bio vključujejo izdelke ekološkega porekla slovenskih proizvajalcev, kolikor je glede na ponudbo mogoče. Tako dodatno zagotavljajo visoko kakovost in obenem podpiramo lokalne pridelovalce. V kombinaciji s kakovostjo bodo potrošnike zagotovo prepričale tudi ugodne cene izdelkov in njihova priročnost, saj so ekološki izdelki na voljo skoraj v vsaki prodajalni najboljšega soseda.

Ekološki rastlinski napitki in mlečni izdelki

V znamki Mercator Bio so na voljo različni ekološki rastlinski napitki, ki so primerni tudi za vegane in ljudi z intoleranco na laktozo. Napitki so narejeni iz nezdrobljenih zrn, kar jim zagotavlja pristen okus in višjo vsebnost hranil v primerjavi s sorodnimi izdelki iz mletih zrn. Poleg tega Mercator Bio napitki ne vsebujejo dodanih sladkorjev, temveč zgolj naravne. Na Mercatorjevih policah lahko najdete rižev, sojin in sojin napitek s kalcijem. Za zdrav zajtrk ali malico si lahko privoščite mleko in mlečne izdelke. Osnova za izdelke je pasterizirano, nehomogenizirano in polno mleko, ki ne vsebuje pesticidov, hormonov, antibiotikov in ostalih nenaravnih snovi. Zaradi minimalne predelave so v mleku ohranjene vse hranilne vrednosti, zlasti vitamini in minerali. Mleko znamke Mercator Bio je izključno slovenskega porekla, saj prihaja z dolenjskih in primorskih vodovarstvenih območij. Svojo prehrano lahko obogatite s kefirjem, jogurtom, mlekom, kislim mlekom, skuto in sirom.  


Osvežitev z ekološkim sadjem in zelenjavo

Sadje in zelenjava sta nepogrešljiva dodatka vsakega obroka, saj vsebujeta pomembne vlaknine in vitamine. V primerjavi s konvencionalno pridelanimi živili sta ekološka sadje in zelenjava iz znamke Mercator Bio bogatejša z vitamini in minerali, imata splošno višjo hranilno vrednost ter vsebujeta več antioksidantov. Za polnejši in bolj izrazit okus so zaslužni kakovostna semena, zdrava in čista zemlja ter organska gnojila. Sadje in zelenjava Mercator Bio sta pridelana brez umetnih gnojil in pesticidov, saj je posebnost ekološkega kmetijstva ravno skrb za zemljo. Za zdrav in lahek obrok lahko uporabite korenček, rukolo, motovilec, šitake in čebulo ter jabolka, banane, kivi, pomaranče ali limone.   Poleg že naštetih izdelkov znamka Mercator Bio vključuje še ekstra deviško oljčno olje, tofu, rdečo peso in ovsene kosmiče.

Trenutno je skupno na voljo 23 izdelkov, do konca leta pa bodo ponudbo postopoma dopolnjevali in potrošnikom ponudili okoli 50 zdravih in ekoloških proizvodov.

Roman Paškulin

dr. Roman Paškulin dr. med. terapevt medicinske hipnoze


Postavi vprašanje

Vesna Kaloh

Vesna Kaloh dr. dent. spec. čeljustne in zobne ortopedije

Postavi vprašanje

Vsi Viva strokovnjaki