90 let klinike Golnik

(Foto: Diana Anđelić)

Klinika Golnik, vodilna nacionalna ustanova za zdravljenje bolezni pljuč in alergij, letos praznuje častitljivo 90. letnico svojega delovanja. Bolnišnica, ki izvaja bolnišnične dejavnosti na sekundarni in najvišji, terciarni ravni ter ambulantne dejavnosti, vsako leto pregleda skoraj 40 tisoč ljudi. Poleg pljučnih in alergijskih obravnavajo tudi ostale internistične bolezni. Poleg petih bolniških oddelkov imajo tudi enoto za intenzivno terapijo in negovalni oddelek, ki jih dopolnjujejo številne druge enote in laboratoriji.

V čast visoke obletnice delovanja bodo septembra in oktobra številne prireditve. Organizirali bodo slikarsko kolonijo, obnovili bolnišnični park in posadili jubilejno drevo. Izdali bodo posebno publikacijo in zvezek.

Slavnostno praznovanje bo 5. oktobra v Linhartovi dvorani Cankarjevega doma, osrednji dogodek pa bo Golniški simpozij, tradicionalna prireditev na mednarodni ravni, namenjena izobraževanju zdravnikov in drugega medicinskega osebja s področja zdravstvene nege, paliativne oskrbe in klinične farmacije.

Zarja Đotišini

Zarja Đotišini indijska astrologija

Nevio Medved

Nevio Medved dr. med. plastične, rekonstrukcijske in estetske kirurgije

Postavi vprašanje

Lara Pezdir Podbregar

Lara Pezdir Podbregar mag.farm. P3 Professional licenciran svetovalec

Postavi vprašanje

Vsi Viva strokovnjaki