Slovensko zložljivo kolo Bigfish in kolesarski sejem Eurobike v duhu urbane mobilnosti

  • UR
  • torek, 06. september 2011
Nov model zložljivega mestnega kolesa, imenovan Bigfish.
Nov model zložljivega mestnega kolesa, imenovan Bigfish.

V Nemčiji je nedavno potekal tradicionalni 20. Eurobike sejem, na katerem razstavljalci razkrivajo novosti in trende nove sezone ter predstavljajo najrazličnejše modele koles (športna, mestna, tekmovalna, zložljiva, električna …). kjer je Studio Moderna predstavil nov model svojega zložljivega mestnega kolesa, imenovan Bigfish. Ključne novosti novih Bigfish modelov so nova tehnologija zlaganja in električna izvedba. Globalno priznani kolesarski sejem Eurobike je od 31. avgusta do 3. septembra 2011 potekal v duhu trenda »urbane mobilnosti.

V tem duhu so se zato na sejmu osredotočili na skrb za okolje, preprosto uporabo in maksimalno mobilnost, ki pa je tudi glavna prednost zložljivih koles znamke Bigfish. Na sejmu Eurobike je Studio Moderna predstavil  tri nove modele zložljivega kolesa. Glavne prednosti novih modelov, Line, Wave in Electric (zložljivo električno kolo), so inovativen sistem zlaganja z gumbi (angl. Smart Folding Technology – SFT), enostaven način transporta zloženega kolesa z vlečenjem po zadnjem kolesu in ozkost kolesa v zloženem stanju. Vodja blagovne znamke Bigfish, Karin Marter je dodala: "Izjemen odziv obiskovalcev sejma je potrdil, da imamo pravo rešitev zlaganja, ki je hitra in enostavna ter uporabniku prijazna predvsem zato, ker  je vrstni red korakov pri zlaganju poljuben. Interes za mednarodno distribucijo novih modelov je velik."

Zaradi ustrezne medosne razdalje ter položaja sedeža, krmila in pedal, je vožnja z zložljivimi kolesi udobna in povsem primerljiva z običajnimi mestnimi kolesi – kar so z navdušenjem sprejeli tudi obiskovalci na sejmu. Razvojna pot znamke Bigfish se je sicer začela  leta 2002, ko je Studio Moderna v sodelovanju z inovatorjem Nikom Miheličem in zunanjimi sodelavci razvili prvi model tega zložljivega kolesa kot odgovor na potrebe novodobnega urbanega človeka po mobilnosti in hkrati z občutkom za varstvo okolja

Galerija

Nov model zložljivega mestnega kolesa, imenovan Bigfish.

Mestno kolo Bigfish

Zložljivo mestno kolo Bigfish

Boštjan Kersnič

Boštjan Kersnič dr. med. spec. nefrolog

Postavi vprašanje

Andrej Repež

asis. dr. Andrej Repež dr. med. spec. plastične, rekonstruktivne in estetske kirurgije

Vsi Viva strokovnjaki