Tisti, ki za brskanje uporabljajo IE, imajo nižji IQ

  • NP
  • torek, 06. september 2011

Kanadsko podjetje AptiQuant je naročilo raziskavo, v kateri so ugotavljali povezavo med višino inteligenčnega kvocienta in vrsto spletne iskalnika, ki ga uporabljajo. V spletnem IQ-testu je sodelovalo več kot 100.000 ljudi, informacije iz testa pa so kasneje povezali s podatkom, s katerim iskalnikom so do testa pristopili.

Ugotovili so, da imajo ljudje, ki uporabljajo Internet Explorer (IE) v povprečju manjši IQ v primerjavi s tistimi, ki uporabljajo iskalnike Chrome, Firefox in Safari, najvišji IQ pa imajo uporabniki Opere in Camina. Uporabniki nove verzije IE v povprečju niso presegli višine IQ nad 100, uporabniki starih verzij pa imajo IQ malo višji od 80.Kanadsko podjetje AptiQuant je naročilo raziskavo, v kateri so ugotavljali povezavo med višino inteligenčnega kvocienta in vrsto spletne iskalnika, ki ga uporabljajo. V spletnem IQ-testu je sodelovalo več kot 100.000 ljudi, informacije iz testa pa so kasneje povezali s podatkom, s katerim iskalnikom so do testa pristopili.

Ugotovili so, da imajo ljudje, ki uporabljajo Internet Explorer (IE) v povprečju manjši IQ v primerjavi s tistimi, ki uporabljajo iskalnike Chrome, Firefox in Safari, najvišji IQ pa imajo uporabniki Opere in Camina. Uporabniki nove verzije IE v povprečju niso presegli višine IQ nad 100, uporabniki starih verzij pa imajo IQ malo višji od 80.