10. Ekopraznik na Pogačarjevem trgu.

  • UR
  • četrtek, 25. avgust 2011
(Foto: Diana Anđelič)

10. september od 9. do 15. ure

Največji slovenski ekopraznik letos praznuje 10. obletnico. Znova vas vabimo na ogled novosti in spoznavanje okusnega, dišečega, naravnega, zabavnega in zdravega eko življenjskega sloga.Ekopraznik je najbolj dosledna EKO razstavna, informativna in prodajna prireditev pri nas. Na 70 stojnicah se bodo predstavili ponudniki preverjenih, kakovostnih EKO živil, izdelkov in storitev na slovenskem trgu: ekokmetije, ponudniki ekoživil, ekokozmetike in drugih ekoizdelkov, organizacije za nadzor ekokmetijstva.

Uradna otvoritev bo ob 9. uri: pozdrav organizatorjev in g. Tanje Strniša, državne sekretarke na Ministrstvu za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano, ter drugih gostov.

Spremljevalni program:
  • Duo »Kušin« vas bo s svojo avtorsko glasbo zabaval med 10.00 in 11.00 ter 13.00 in 14.00 uro.
  • Ob 11:30 pa vas vabimo na premiero interaktivne gledališke predstave z ekološko tematiko za male in velike otroke: Putka Zdravka in zajček Sladko.
  • Ustvarjalne delavnice za otroke bodo potekale ves dan.
  • Letos smo pripravili tudi razstavo dejavnosti šolskih ekovrtov: na platoju ob cerkvi si boste lahko ogledali predstavitve šol in vrtcev, ki sodelujejo v našem projektu "Šolski ekovrt".

Organizator Ekotedna in 10. ekopraznika: Inštitut za trajnostni razvoj
Soorganizator 10. Ekopraznika: Združenje ekoloških kmetov osrednje Slovenije
Aktualni program lahko spremljate na itr.si