Bodite vi in živite svoje sanje!

Nekaj osnovnih resnic, ki jih ne smemo pozabiti, če hočemo imeti pod kontrolo svoje zdravje, staranje, pričakovanja!

1.  Nikoli ne pozabimo, DA SMO ENKRATNI.
Samo JAZ imam te lastnosti, ki se samo meni v nekem okolju izražajo tako, da sem to jaz. Prijatelji, znanci, mnogi drugi so mi lahko zelo podobni a NISO ISTI.

2.  Vsakemu od nas  teče njemu lastna biološka ura (genom človeka).
Tekom življenja je biološka ura enkrat hitrejša, drugič se lahko malo ustavi. Zato se nam v času življenja procesi odraščanja, dozorevanja in staranja različno hitro dogajajo. BREZ PANIKE! Spremembe, ki jih lahko opazimo in občutimo, se ne dogajajo v mesecih, temveč v letih. Spremembe običajno opazimo na vsakih 7 do 10 let. Temu pravimo staranje.

3. Biološka ura vsakega posameznika ni imuna na zunanje dejavnike, okolje (epigenetika, vpliv stresov na genom). Ti dejavniki lahko pospešijo ali upočasnijo našo biološko uro.

4. Zavedajmo se, da se v organizmu hkrati dogaja milijon aktivnosti (sinergija bioloških procesov).
Tako  NE OBSTAJA samo ENA ČUDEŽNA tabletka ali EN ČUDEŽNI  gib, da imamo pod kontrolo svoje telo. Najbolj ga imamo pod kontrolo, ko upoštevamo to kompleksnost našega telesa ; to je kombinacija  »samo moja PRAVA DOZA koktajla«: hrane, pijače, zabave, dela, rekreacije, počitka in SPANJA ! In ta kombinacija ne velja za mojo znanko!

5. Zapomnimo si, da se ves čas, vse življenje SPREMINJAMO.
Pa čeprav ne spreminjamo navad in ne zamenjamo okolja. Zato je ISTA kombinacija »samo moja PRAVA DOZA koktajla (hrana, telovadba, zabava, užitki, obleka, zdravila,...) v enem življenjskem obdobju za mene odlična in deluje, v drugem življenjskem obdobju ne bo imela nobenega učinka, enkrat pa je lahko celo neprimerna in škodljiva.

Pod kontrolo se imajo in so ZMAGOVALCI tisti ljudje, ki se ZNAJO POSLUŠATI in ki UBOGAJO svojo biološko uro. To so ljudje, ki so VZTRAJNI, POTRPEŽLJIVI in REDOLJUBNI.

Zarja Đotišini

Zarja Đotišini indijska astrologija

Jurica Ferenčina

Jurica Ferenčina dr. med. spec. družinske medicine

Postavi vprašanje

Vsi Viva strokovnjaki