Negovana koža tudi po sončenju

  • UR
  • petek, 24. junij 2011

Dopusta ob morju ali v gorah, pa tudi sredi mesta si že skorajda ne moremo več predstavljati brez kreme z zaščitnim faktorjem. Sončni žarki poškodujejo povrhnjico naše kože, zlasti, če je koža občutljiva.

Rešitev je preprosta – pitje zadosti tekočin, izogibanje premočnemu soncu in zaščita z ustrezno kremo. A kaj, ko nas sonce rado preseneti in ujame nepripravljene! Mehurčki, luščenje, pordelost, bolečina in skelenje so znaki, da je kožo poškodovalo sonce. Kožo takrat ohladimo in navlažimo. Hladni obkladki ne bodo dovolj, saj je koža izgubila tudi maščobe, ki jo ohranjajo vlažno in prožno.

Izdelki Bepanthol so nepogrešljivi del nege kože po sončenju in depilaciji, saj kožo prijetno hladijo in pomagajo, da se hitreje obnovi. Bepanthol je na voljo v obliki losjona ali pene, ki je bila razvita posebej za neboleč nanos na opečeno kožo brez vtiranja. V poletnem pakiranju z dvema Bepanthol losjonoma dobite v lekarnah Bepanthol peno gratis. Bepanthol se hitro vpije v kožo, obenem pa ne pušča mastnih madežev in prijetno diši.

Katja Arko Kampuš

Katja Arko Kampuš dr.dent.med. spec. ortodont

Postavi vprašanje

Senta Frol

asist. Senta Frol dr. med., spec. nevrologije spec. nevrologije

Vsi Viva strokovnjaki