Dobrodelni obisk v Pediatrični kliniki

  • UR
  • četrtek, 23. junij 2011

Pediatrična klinika je danes prejela ček za  8.000 evrov, s katerim uredili priročni laboratorij. Ček je podarilo podjetje McDonald`s Slovenija d.o.o.

»Za izročitev čeka se vam v imenu otrok in njihovih najbližjih še enkrat zahvaljujem,« je uvodoma dejal prof. dr. Rajko Kenda, strokovni direktor Pediatrične klinike UKCL. Kot je povedal, bodo s pomočjo denarja (zbranega tudi s strani ostalih donatorjev) lahko poskrbeli za ureditev priročnega laboratorija, ki zdaj deluje v prostorih, ki prvotno temu niso bili namenjeni. »Ureditev priročnega laboratorija bo pomenila izboljšano obposteljno diagnostiko za otroke,« je dodal prof. Kenda.  

Podjetje McDonald's se zaveda pomembnosti zdravja otrok, zato so sklenili sodelovanje s Pediatrično kliniko, s katero zdaj sodelujejo že drugo leto. Leta 2010 so z akcijo Zbiranje drobiža za Pediatrično kliniko zbrali 12.000 EUR, ki so jih namenili nakupu priročnega laboratorija. Akcija je bila tako uspešna, da so se odločili sodelovati tudi v letu 2011. V prijetnem vzdušju so danes kliniki podarili ček v vrednosti 8.000 EUR. Skupaj so Pediatrični kliniki tako podarili že 20.000 EUR.

 

Lara Pezdir Podbregar

Lara Pezdir Podbregar mag.farm. P3 Professional licenciran svetovalec

Postavi vprašanje

Sonja Kapun

Sonja Kapun dr. med. spec. interne medicine

Postavi vprašanje

Simona Sanda

Simona Sanda uni. dipl. psih. spec. klinične psihologije

Postavi vprašanje

Vsi Viva strokovnjaki