Otroci Mladinskega doma Malči Beličeve na ogled finala Bitke talentov

  • UR
  • četrtek, 09. junij 2011

Biti enakovreden, biti sprejet, biti viden in biti zaželen, so občutki , ki jih otroci Mladinskega doma Malči Beličeve, v svojih matičnih  družinah prav pogosto ne občutijo.

Starši, ki se v svojem dostikrat težkem življenju srečujejo z marsikaterimi hudimi problemi, jim ne zmorejo ali ne znajo, redki celo nočejo omogočiti normalnega, kaj šele srečnega otroštva. Take razmere so te mlade ljudi  pripeljale do vrat Mladinskega doma Malči Beličeve. Tam so našli vrata široko odprta, saj so kljub vsem strahovom in bojaznim, kljub težavam, ki jih prinašajo s seboj, sprejeti z vso pozornostjo in odprtostjo.

Njihovi vzgojitelji niso obupali, saj so vedeli, da je v vsakem od njih gotovo skrito nekaj dobrega, pozitivnega. Prepričani so, da vsak otrok nosi v sebi neskončnost, dobroto, ljubezen in veselje. Zato so s svojim strokovnim pristopom znali vse to tudi poiskati v njih, jih spodbujati in jim pokazati, da so zaželeni.

Tudi skozi igro češkega avtorja Zdeneka Floriana, za katero so si lutke naredili sami, so igrali na različnih odrih. Mestna zveza prijateljev mladine Ljubljana jih je opazila na izvedbi igre v ŠKUC-u. Navdušena nad njihovo izvedbo in nad zanimivimi lutkami, jih je povabila, da igro predstavijo otrokom ljubljanskih vrtcev, ki so se udeležili zaključne prireditve programa Zeleni nahrbtnik. Povabilo so z veseljem sprejeli in tako se rodila nova vez med njimi.

»Otroci, ko gledajo nastopati druge otroke, vidijo možnost, vidijo veselje, pogum in navsezadnje, mogoče tudi sebe ob neki drugi priložnosti. Zato se nam zdi nadvse vredno, otrokom omogočati čim več takšnih situacij, kjer lahko oni sami nastopijo ali gledajo druge otroke nastopati«, je povedala Tanja Povšič, strokovna sodelavka Mestne ZPM Ljubljana.  

»Ko so otroci Mladinskega doma Malči Beličeve izrazili željo, da bi si zelo, zelo želeli ogledati v živo finale šova Slovenija ima talent, nam je POP TV z veseljem prišel nasproti in otrokom podaril karte. Saj veste, tako kot tudi mi vsi, si tudi oni želijo občutiti dobro energijo, val navdušenja, stoječih ovacij in solz sreče, ki bodo 19. junija preplavile Stožice,« je še dodala.   

 
 

Olja Repež

Olja Repež osebna stilistka (Image Consultant)

Postavi vprašanje

Nevio Medved

Nevio Medved dr. med. plastične, rekonstrukcijske in estetske kirurgije

Postavi vprašanje

Karin Sernec

asis. dr. Karin Sernec dr. med. psihiatrinja in psihoterapevtka

Postavi vprašanje

Vsi Viva strokovnjaki