Na maturantsko parado brez alkohola

  • NP
  • sreda, 18. maj 2011
(Foto: Jupiterimages)

V petek, 20. maja 2011, bo v vseh večjih mestih po Sloveniji potekala tradicionalna ulična prireditev maturantska parada. Gre za lep družabni in plesni dogodek, ki mlade razveseljuje ob zaključku štiriletnega šolanja. 

Na pobudo Ministrstva za zdravje se je Zavod za zdravstveno varstvo Ljubljana odločili, da skupaj z organizatorji maturantske parade in nevladnimi organizacijami pripomorejo, da bodo mladi ta dan preživeli kar se da lepo in ga ohranili v lepem spominu.  V ta namen se moramo vsi skupaj predvsem truditi, da bo maturantska parada potekala brez opijanja in uživanja alkohola. Mlade zato pozivajo k  treznosti in jih vzpodbujamo k zabavi brez alkohola.

Zavod za zdravstveno varstvo Ljubljana bo na dan maturantske parade na predstavitveni stojnici na Čopovi ulici v Ljubljani (pred Pošto) maturantom nudil svežo vodo za osvežitev in potešitev žeje. Zainteresiranim bodo delili preventivna gradiva o ozaveščanju pred prekomernim pitjem alkohola, škodljivosti tobaka, pomenu gibanja ter zdravim načinom življenja.

Zlatko Fras

dr. Zlatko Fras dr. med. spec. internist

Postavi vprašanje

Marjan Berginc

Marjan Berginc dr. med. spec. splošne medicine

Vsi Viva strokovnjaki