Recept za mladostno iskrivost in aktivnost tudi po 60+

Utrujenost, prehitro staranje in kronične bolezni so posledica dolgoletnega rušenja energetskega ravnovesja

Naše telo je sestavljeno iz nekaj 10 milijard celic, ki so si v svojem osnovnem delovanju popolnoma enake.
STRESORJI, ki na vse te celice vplivajo in jih poškodujejo so iz

  • 1/ OKOLJA ( žarčenja, valovanja, temperaturne spremembe, onesnažen zrak in voda),  
  • 2/ NEZDRAVE HRANE (osiromašena in onesnažena hrana ),
  •  3/ prehudih FIZIČNIH NAPORIH,   
  • 4/  zaradi velikih UMSKIH OBREMENITEV ali
  • 5/ hujših ČUSTVENIH ŠOKIH.

Ti STRESORJI  povzročajo rušenje ravnovesja  v tvorbi ATP – energije in sprotnega odstranjevanja škodljivih prostih radikalov. Temu pojavu pravimo OKSIDATIVNI STRES ali HIPOKSIČNOST ali ZAKISANOST ORGANIZMA.
Oksidativni stres povzroči preoblikovanje encimov, hormonov, protitelesc, … in vseh snovi, ki so aktivne v izgradnji in delovanju celic. Tako preoblikovane molekule niso več uporabne. Ko jih celica začne kopičiti v obliki celičnih smetnjakov, ali ko jih nalaga v medceličnem prostoru, potem postanejo celo škodljive. Zavirajo normalno delovanje celic, povzročajo njihovo odmiranje ali nekontrolirano razmnoževanje.To pa vodi v degenerativne procese organizma, kronična obolenja, avtoimune bolezni in hitrejše staranje organizma.

Recept za dolgo, aktivno, mladostno  življenje tudi po 60+?

Znanost vedno bolj dokazuje, da je staranje celice in s tem staranje organizma odvisno od njene sposobnosti upravljati oksidativni stres. Čim bolj uspešna je v »kontroli “  oksidativnega stresa, oblikovanju celičnih smetnjakov, toliko počasnejši je proces degeneracije in toliko »mlajši” je organizem.

ZATO :
  • SPOŠTUJTE svojo unikalnost organizma in njegovo biološko uro! Ne prehitevajte dogodkov, biološka ura tikataka in se požvižga na vašo nestrpnost in neučakanost!
  • VERJEMITE strokovnjakom, ki pravijo, da je v biologiji VEDNO MANJ je VEČ!  Vsako pretiravanje v hrani, športu, rekreaciji, zabavah, delu  škodi organizmu!
  • VZTRAJNOST, POTRPEŽLJIVOST in REDOLJUBNOST omogočajo, da se nam dogajajo “čudeži” pri premagovanju bolezni, napak, poškodb in pri  ustavljanju naše ure staranja.
 
Več informacij na cellfood.si