Portal Viva za optimalno delovanje uporablja piškotke. Ali se strinjate z njihovo uporabo?


Strinjam se     Več o piškotkih »

Skrij
< >
 

 

A- A A+

S psi nad ponarejeno Viagro

Finski carinski uradniki so v tednu nadzora ob pomoči družbe Pfizer iz Nizozemske pripeljali dva psa, posebej usposobljena za odkrivanje ponarejene Viagre. Nacionalni mediji so nemudoma pokazali veliko zanimanje za to temo in pasje borce proti kriminalu poimenovali "viagrapsi".
"Med 27. marcem in 4. aprilom smo finskim carinskim organom omogočili uporabo psov pri odkrivanju ponarejenih zdravil," je povedal David Shore, direktor za globalno varnost pri evropski agenciji za zdravila EMA. "Za vso Evropo načrtujemo nove oblike sodelovanja s carinskimi organi. Finska je prva izkoristila priložnost za uporabo psov, usposobljenih za odkrivanje sildenafila, ki ga prodajajo kot Viagro." Springer, mešanec med angleškim špringer španjelom in škotskim mejnim ovčarjem, ter mali munsterlandec Willem sta usposobljena za prepoznavanje vonja sildenafila, zdravilne učinkovine Viagre, tudi če so tablete temeljito zaščitene z ovojnino. Finci za ponarejena zdravila porabijo 44 milijonov evrov na leto, ki jih kupujejo pretežno v spletnih trgovinah, zato so se finske carinske oblasti in organi pregona začeli intenzivno ukvarjati z odkrivanjem ponarejenih zdravil in izvajanjem kampanj za izobraževanje javnosti. Vsak dan odkrijejo od tri do trideset paketov ponarejenih tablet. Leta 2008 so denimo zasegli jadrnice, polne ponarejene Viagre, ki spada med zdravila, ki jih najpogosteje ponarejajo.

Pfizer se pridružuje nacionalnim organom pregona pri opozarjanju na nevarnost ponaredkov in njihovem odkrivanju. Ponaredki pomenijo veliko nevarnost za uporabnike, ki so prepričani, da so prejeli, kar so naročili, saj poleg sildenafila pogosto vsebujejo tudi strupene snovi – ali pa v njih sploh ni aktivne učinkovine.


Vam je članek všeč?


Išči po ključnih besedah

zdravila , izobraževanje , pes , ponarejena zdravila , spletna trgovina

Povezano

Dodajte svoj komentar

Komentiranje člankov je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.

Prijavite se v portal ali se brezplačno registrirajte.

Komentarji

21. 04. 2019 08:29:20
Tablete za Erekcijo - http://tonzes.com/erectsi.htm sam uporabljam Zytax že kakšne 3 lete - zelo zadovoln. nič stranskih plus to da se mi je stanje izboljšalo, res pa je da sem tudi prenehal kaditi.