Life Ball – dobrodelni spektakel za boj proti aidsu

  • UR
  • ponedeljek, 04. april 2011
(Foto: Jurgen Hammerschmid)

Life Ball, največji evropski dobrodelni spektakel, ki zbrana sredstva nameni za boj proti aidsu, se bo 21. maja letos že 19. zapored odvijal na Dunaju. Organizacijo slavne modne revije na otvoritveni slovesnosti pred mestno hišo bo tokrat prevzel kanadski oblikovalski duo Dsquared2.

Oblikovalca Dan in Dean Caten sta s svojimi kreacijami navdušila številne mednarodne zvezde, kot so Madonna, Britney Spears, Lenny Kravitz, Justin Timberlake, Christina Aguilera in Rihanna.

Prireditev bo tokrat potekala pod geslom Razširi krila tolerance in bo v znamenju tretjega naravnega elementa, zraka. Dve uri trajajoča otvoritvena slovesnost na trgu Rathausplatz pred dunajsko mestno hišo je za obiskovalce brezplačna. Posebnost modne revije na velikem odru v obliki rdeče pentlje je, da modnih kreacij ne predstavljajo svetovno znani modeli, ampak ugledne osebnosti iz sveta gospodarstva, politike, umetnosti in kulture. Po odprtju Life Balla se dogajanje seli v notranjost mestne hiše, a le za 3.780 imetnikov vstopnic. Obiskovalci, ki bodo na zabavo prišli v maski, bodo za vstopnico odšteli 75 evrov, ostali pa 150 evrov.

Organizatorji te dobrodelne prireditve, ki so jo prvič organizirali leta 1993, so si tudi letos zastavili cilj, zbrati čim več sredstev, ki jih bodo namenili tako domačim projektom kot tudi mednarodnim organizacijam za boj proti aidsu. Prav tako naj bi prireditev prispevala k destigmatizaciji okuženih z virusom HIV.

Svetlana Novak

Svetlana Novak diplomirana medicinska sestra

Postavi vprašanje

Zarja Đotišini

Zarja Đotišini indijska astrologija

Nastja Lazar

Nastja Lazar dr. med. spec. dermatovenerologije

Vsi Viva strokovnjaki