Dan za spremembe: V soboto prostovoljne akcije po vsej državi

V soboto bodo spremembe že vidne

Akcija Slovenske filantropije, Dan za spremembe, bo to soboto, 26. marca, že drugič povezal prostovoljce po Sloveniji. Na isti dan bo v skoraj 50 krajih po državi potekalo več kot 150 različnih prostovoljskih akcij.

Nas majhna dejanja obogatijo? Lahko povežemo skupnosti? Je prostovoljstvo za nas? Dan za spremembe nosi pozitivne odgovore na ta vprašanja. Z njim Slovenska filantropija opozarja na vrednote prostovoljstva in prostovoljskega dela, predvsem pa želi aktivirati ljudi, da se vsaj na ta dan kot prostovoljci udeležijo prostovoljskih akcij, prispevajo del svojega časa za pomoč drugim in tako ukrepajo za boljši jutri. Tako se bodo to soboto posamezniki lotili konkretnih dejanj in vnašali pozitivne spremembe v svojem okolju, kar sovpada s pozivom evropskega leta prostovoljstva "Bodi prostovoljec, spreminjaj svet!".

Lani je Slovenska filantropija prvič pozvala organizacije, občine in posameznike, da se ob začetku pomladi skupaj aktivirajo in s prostovoljskim delom v lokalno skupnost prinesejo pozitivne spremembe. Letos se je število prijavljenih akcij podvojilo. Vključilo se je 19 občin, več kot 150 akcij bo potekalo skupaj v skoraj 50 krajih po Sloveniji. Predvidoma si bo za spremembe prizadevalo 10.000 prostovoljcev. Potekale bodo številne čistilne akcije, urejali se bodo parki in otroška igrišča, mlajši bodo pomagali starejšim in se družili z njimi, zbirala se bo pomoč za socialno šibkejše idr.

Pomembno je, da ljudje sodelujejo in so skupaj tvorci pozitivnih sprememb. Dan za spremembe namreč prinaša možnost, da se skupnost poveže, da se aktivirajo novi prostovoljci in skupaj naredijo  nekaj dobrega v lokalnem okolju. Čas, v katerem živimo, kliče po spremembah  in vsi smo odgovorni zanje.

Pridružite se!

Vsak se lahko pridruži Dnevu za spremembe kot prostovoljec. Na spletni strani prostovoljstvo.org  poiščite akcijo v svoji bližini ali pa tisto, ki jim najbolj odgovarja.

Dan za spremembe je odlična  priložnost, da se prepričate, kakšno zadovoljstvo prinaša prostovoljsko delo in da spoznate delo humanitarnih in drugih prostovoljskih organizacij.  

 

Denis Baš

Denis Baš dr.med. spec. pediatrije

Postavi vprašanje

Nastja Lazar

Nastja Lazar dr. med. spec. dermatovenerologije

Roman Paškulin

dr. Roman Paškulin dr. med. terapevt medicinske hipnoze


Postavi vprašanje

Vsi Viva strokovnjaki