Portal Viva za optimalno delovanje uporablja piškotke. Ali se strinjate z njihovo uporabo?


Strinjam se     Več o piškotkih »

Skrij
< >
 

 

A- A A+

Konopljino olje za krepitev imunskega sistema

Konopljino olje
Konopljino olje (Foto: Diana Anđelić)

Živilo, ki blagodejno vpliva na naš organizem, je tudi konopljino olje. Vsebuje namreč veliko polinenasičenih maščobnih kislin, ki koristijo organizmu, a jih telo ni sposobno samo tvoriti, zato jih moramo zaužiti s hrano. Za zdravje in dobro počutje naj bi vsak dan zaužili eno do dve jedilni žlici tega olja, denimo eno zjutraj in eno zvečer. Za uživanje je najbolj primerno hladno stiskano, nerafinirano olje iz semen ekološko pridelane konoplje.

Konoplja je bogata z beljakovinami in vitamini, zlasti A, B, C in E, pa tudi z minerali (kalcij, železo, fosfor magnezij, cink ...) in ker konopljino olje vsebuje omega 6 maščobne kisline, med katerimi je najpomembnejša gamalinolenska kislina (GLA), krepi tudi naš imunski sistem.Vam je članek všeč?


Išči po ključnih besedah

imunski sistem , konopljino olje , hladno stisnjena olja

Dodajte svoj komentar

Komentiranje člankov je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.

Prijavite se v portal ali se brezplačno registrirajte.

Komentarji

28. 02. 2011 19:00:48
Kaj je konopljeno olje?

Žal mi je, da vam moram povedati resnico o tem konopljinem olju!

Naj mi bo oproščeno, vendar ljudje morajo vedeti, da je vse od konoplje zelo škodljivo za človekove celice in človeka kot celoto, posebej pa še za možgane, ki se lahko zelo funkcionalno spremenijo pa se tudi odvisno navežejo na konopljino olje ko se človek tako izgublja kot samostojna in delovno nesposobna oseba!

Posledice so lahko različne pri različnih ljudeh, odvisno je kje je kdo bolj šibki, ga tam ta biokemija omeji in okupira skratka postane človek blokiran na svoji najslabši/ ranljivi točki!

V upanju, da sem s tem mnogim preprečil vseživljenjske probleme!

kajster
19. 05. 2011 21:03:27
Dragi urednik portala, mene pa zanima zakaj dovolite, da razni "poznavalci" pokvarijo povsem uporaben članek s takšnimi neutemeljenimi komentarji.

Dragi Konrad, fino bi bilo, da svojo izjavo podkrepiš s kakšnim konkretnim primerom, kakšno študijo. O tem, kako zelo koristno je konopljino olje, obstaja ogromno študij. Cannabinoid Society je samo ena od ogromno organizacij, kjer lahko vsak, ki ga zanima, prebere več o konopljinem olju in si ustvari svojo resnico: http://www.cannabinoidsociety.org/
Bojim pa se (glede na to kake klatiš), da zna biti angleščina problem.

Dragi uporabniki portala, predlagam vam, da mnenja zbirate na čim več različnih mestih, predvsem tujih virov, preverjenih organizacij. Pa ne samo glede konopljinega olja, tako na splošno :)
20. 05. 2011 19:31:38
@Pilko, dopuščamo različna mnenja naših bralcev, seveda pa "računamo" na zdravo pamet pri prebiranju komentarjev naših člankov....:)
20. 01. 2012 21:28:46
To konopljino olje je iz semen je zelo zdravo. Izmed 3,5 milijona rastlin na Zemlji se nobena ne more primerjati z hranljivo vrednostjo konopljenih semen. Je edina rastlina na Zemlji, ki vsebuje vse esencialne amino kisline, esencialne maščobne kisline in kombinirane proteine in esencialna olja. Je najbolj zdrava rastlina za človekovo porabo.
22. 01. 2012 18:26:16
In mi je ne smemo uporabljati. Zakaj se nebi združili in šli pred vlado kot v Kanadi?