Pomoč z umetnostjo za lažje spoprijemanje z boleznijo

  • NP
  • četrtek, 10. februar 2011
(Foto: Jupiterimages)

V Univerzitetnem kliničnem centru Ljubljana (UKCL) bodo v ponedeljek, 14. februarja med 16. in 18. uro v predavalnici 3 v glavni stavbi UKCL (Zaloška 7, Ljubljana) organizirali drugo srečanje odprte skupine odraslih bolnikov, svojcev, prijateljev in simpatizerjev z naslovom "Pomoč z umetnostjo za lažje spoprijemanje z boleznijo".

Namen srečanj "Pomoč z umetnostjo za lažje spoprijemanje z boleznijo" je s pomočjo metod umetnostne terapije vnesti v proces zdravljenja bolezni kvalitete sproščenosti, humorja, inspiracije in volje za borbo s težavami v poteku bolezni in zdravljenja. Vodilna nit srečanja, ki jih organizirajo enkrat mesečno, bo umetnost pripovedovanja zgodb. To bodo pripovedi ljudi o svoji zgodbi doživljanja bolezenskega procesa in procesa zdravljenja, pripovedovali pa bodo tudi zgodbe ali pravljice iz kulturne zakladnice vseh narodov sveta. Vsaki pripovedi bo sledil pogovor s poslušalci. Srečanja bodo popestrili tudi s kratkimi skeči, s humorjem ter z glasbenimi in plesnimi točkami.

Program drugega srečanja:
  • Manda Carli bo pripovedovala o lastni izkušnji zdravljenja z dializo.
  • Ljoba Jenče bo povedala eno zgodbo, zapela daljšo pripovedno ljudsko pesem in zaigrala na soške prodnike.
  • Predstavitev skeča na temo življenja v družini sladkornega bolnika – avtorica besedila in scenarija je Urška Makar, koristne nasvete za izvedbo skeča je dal dramski igralec Jože Mraz.
  • Predstavitev vaje psihofizične relaksacije iz programa Postopna sprostitev, avtor Dušan Enova, univ. dipl. psih., specialist klinične psihologije.

Zlatko Fras

dr. Zlatko Fras dr. med. spec. internist

Postavi vprašanje

Petra Može

Petra Može univ. dipl. soc. del.

Postavi vprašanje

Zarja Đotišini

Zarja Đotišini indijska astrologija

Vsi Viva strokovnjaki