V UKC Ljubljana na KO za žilne bolezni prepovedani obiski

  • NP
  • četrtek, 03. februar 2011
(Foto: Grega Žunič)

Od danes dalje in do nadaljnjega obvestila so prepovedani obiski za vse, ki želijo obiskati svoje sorodnike ali prijatelje na Kliničnem oddelku za žilne bolezni Interne klinike, v VI. nadstropju Univerzitetnega kliničnega centra Ljubljana.

Obiske so prepovedali zaradi pojava sezonske virusne črevesne bolezni (driske), za katero je zbolelo nekaj pacientov. Vodstvo UKCL je s Službo za preprečevanje in obvladovanje bolnišničnih okužb že sprejelo potrebne ukrepe za omejitev širjenja bolezni na druge oddelke v UKCL. Pacienti, ki ležijo na tem oddelku, so o okužbi že obveščeni, pacienti z ne nujnim zdravljenjem bolezni bodo odpuščeni domov.  Sprejemi novih pacientov na oddelek so začasno omejeni.

S tem ukrepom želijo zaščititi hospitalizirane paciente, oziroma preprečiti širitev te bolezni.

Od danes dalje in do nadaljnjega obvestila so prepovedani obiski za vse, ki želijo obiskati svoje sorodnike ali prijatelje na Kliničnem oddelku za žilne bolezni Interne klinike, v VI. nadstropju Univerzitetnega kliničnega centra Ljubljana. Obiske so prepovedali zaradi pojava sezonske virusne črevesne bolezni (driske), za katero je zbolelo nekaj pacientov.
Vodstvo UKCL je s Službo za preprečevanje in obvladovanje bolnišničnih okužb že sprejelo potrebne ukrepe za omejitev širjenja bolezni na druge oddelke v UKCL. Pacienti, ki ležijo na tem oddelku, so o okužbi že obveščeni, pacienti z ne nujnim zdravljenjem bolezni bodo odpuščeni domov.  Sprejemi novih pacientov na oddelek so začasno omejeni.
S tem ukrepom želijo zaščititi hospitalizirane paciente, oziroma preprečiti širitev te bolezni.

Nastja Lazar

Nastja Lazar dr. med. spec. dermatovenerologije

Peter Topić

Peter Topić univ. dipl. soc. del., TAP, CSAT zasvojenost s seksualnostjo, seksualna anoreksija, druge nekemične zasvojenosti, čustveni incest

Postavi vprašanje

Matic Fabjan

Matic Fabjan dr. med. spec. plastične rekonstrukcijske in estetske kirurgije

Vsi Viva strokovnjaki