Društvo ANIMA vabi na delavnico Dotik telesa, dotik duše - delo s telesom v psihoterapiji

  • UR
  • sreda, 12. januar 2011
(Foto: Jupiterimages)

29.in 30.1.2011 v prostorih City joga centra Ljubljana- Ul.Jožeta Jame 12 v Ljubljani.

Izkustveno-izobraževalno delavnico bo vodila priznana slovenska integrativna geštalt psihoterapevtka, univ. dipl. psihologinja Jana Rijavec, ustanoviteljica in direktorica Centra za psihoterapijo, svetovanje in izobraževanje Eduko.

Na delavnici bo predstavila teoretično ozadje svojega več kot 30-letnega dela s klienti, pri katerem je razvila holistični pristop, ki izhaja iz osnovnega pojmovanja celote telesa, duše in duha. Teorijo bo spremljala strokovna razlaga terapevtskih intervencij in praktičen prikaz njenega dela, pri katerem združuje spoznanja s področja psihologije, psihoterapije (dr. Petzold, dr. Bolen, D. Boadella), biologije (dr. Lipton, dr. Oschman), nevroznanosti, kvantne fizike, filozofije in starih modrosti, pa tudi spoznanja, ki izhajajo iz lastne samorefleksije in osebnega razvoja. Podpira monistično tezo, da so telo, psiha in duh eno, o čemer govorijo tudi moderni biofiziki in raziskovalci celic (dr. Lipton, dr. Oschman in drugi) ter kvantni fiziki (Einstein, Pagels, Bohm), in zagovarja tezo o sposobnosti organizma za samoregulacijo (Perl-homeostaza, Reich-samoorganizacija, Boadella-organic growth) in o njegovi neverjetni moči samozdravljenja.

Delavnica je namenjena vsem, še posebej pa študentom psihoterapije in psihoterapevtom vseh usmeritev. Vsi udeleženci dobijo certifikate Centra za psihoterapijo, svetovanje in izobraževanje Eduko ter potrdilo za 16 izkustvenih ur.

Uvodni delavnici bodo sledile delavnice namenjene študentom višjih letnikov psihoterapije in psihoterapevtom vseh usmeritev, katerih cilj bo večanje kompetenc psihoterapevtov pri njihovem delu s klienti, pri čemer bo poudarek na krepitvi lastnega zavedanja (awarness, mindfulness), prepoznavanju in utrjevanju emocionalne in telesne resonance ter njune uporabe kot terapevtske intervencije. Predpogoj za sodelovanje na nadaljevalnih delavnicah je udeležba na uvodni delavnici.
Več informacij TUKAJ

Luka Hren

Luka Hren diplomirani kineziolog in gibalni terapevt Diplomirani kineziolog, Fakulteta za šport, magistrski študij Kinezioterapija

Postavi vprašanje

Matic Fabjan

Matic Fabjan dr. med. spec. plastične rekonstrukcijske in estetske kirurgije

Mirjam Toporiš Božnik

mag. Mirjam Toporiš Božnik certificirana apiterapevtka in NLP praktik hipnoze

Postavi vprašanje

Vsi Viva strokovnjaki