Nasveti za svež in urejen videz na novoletnem praznovanju

(Foto: Shutterstock)

Ponujamo vam nekaj nasvetov za čim bolj svež in urejen videz na novoletnem praznavanju, da se boste lahko posvetile dobri družbi in zabavi, ne pa skrbem zaradi manj popolnega videza.

Voda za osvežitev

Ne pozabite, da morate tudi med praznovanjem piti veliko vode, zlasti če boste uživali alkohol. Takoj ko začutite žejo, sezite po vodi. V torbici imejte plastenko, ki jo boste sproti polnili s svežo vodo. Voda je zlasti nepogrešljiva, če boste na zabavi z veliko ljudi, zaradi česar bo v prostoru precej vroče. Če vam je na zabavah rado vroče, si obraz osvežite z vodo v razpršilu ali pa se poškropite z navadno vodo − tako bo obraz bolj svež in spočit.

Vedno dišeče

V gneči in vročem prostoru, zlasti če boste veliko plesali, se boste preznojili. V takšnem primeru vam bo neprijetno, saj se ne boste počutili sveže. Zato s seboj vzemite higienske robčke in se obrišite po preznojenih mestih. V torbico spravite tudi priročen deodorant ali majhno stekleničko parfuma, da se boste po potrebi osvežili.

Nič vas ne sme presenetiti

V prazničnih dneh se zgodi, da pozabite šteti dneve do menstruacije ali pa v teh dneh celo predčasno nastopi. Zato imejte za vsak primer s seboj tudi kak vložek ali tampon – če ne sebi, boste s tem nemara pomagali kaki prijateljici in jo rešili zagate. Če pa nimate menstruacije, želite pa ohraniti čisto perilo, uporabite higienski vložek. Če vas skrbi higiena intimnih delov v najdaljši noči, vzemite s seboj robčke za intimno nego.


Rdeče oči

V dolgi noči, zlasti v majhnih in zakajenih prostorih, občutljive oči postanejo pekoče ali pa pordijo. Gostitelje prosite, naj prezračijo prostor ali pa se odmaknite v prezračen prostor in si oddahnite oči. Lahko si pomagate tudi s kapljicami proti utrujenim in rdečim očem.


V krilu

Za praznovanja se ženske rade lepo oblečemo in tudi pokažemo noge. Toda v razposajenem razpoloženju se rado zgodi, da se strgajo nogavice. Za tak primer je koristno imeti s seboj rezerven par. Tako večer ne bo pokvarjen in se boste lahko mirno zabavale naprej.


Prva pomoč

Nikoli ni odveč, če je v torbici kak obliž za rane in tableta proti glavobolu, pa še veliko prostora ne zavzameta. Ne pozabite tudi na zdravila, ki jih morate redno jemati, in kontracepcijske tablete.


Za obstojna ličila

Če želite, da bodo ličila zdržala ves čas praznovanja, poskrbite za obstojno ličenje. Nanosu kreme naj sledi tekoča podlaga, nato še puder v kamnu ali prahu. Nato nadaljujte kot običajno, denimo s senčilom za senca in veke. Tako bo vaš videz skoraj nespremenjen do jutra. Ustnice morate po jedi in pitju vnovič namazati, zato ne pozabite na rdečilo za ustnice ali bleščilo. Če si ustnic ne mažete, ne bo odveč vazelin.

Za obstojno pričesko

Da bo tudi pričeska obdržala obliko vso noč, jo oblikujte z gelom ali voskom, na lase pa lahko nanesete tudi lak za lase. V torbico shranite majhen glavnik, da boste po potrebi popravili malenkosti, in sponko ali elastiko, če si boste morda želeli speti lase.


Pogum velja

Za novoletno praznovanje si lahko privoščite tudi kaj, česar še niste storile. Spremenite svoj videz. To so lahko samo drobne malenkosti, za katere boste vedele samo vi, ki pa bodo vaši samozavesti in praznični podobi dodale piko na i. Poskrbite za umetne nohte (same ali pri kozmetičarki) ali pa umetne trepalnice – saj ni tako zapleteno. Predvsem pa se ne pozabite res brezskrbno zabavati.


Na kaj ne smete pozabiti

V torbici naj ne manjkajo:

  • rezervne nogavice,
  • higienski vložek, robčki za intimno nego,
  • vložek ali tampon,
  • voda v plastenki ali razpršilu,
  • osvežilni robčki, deodorant ali steklenička parfuma,
  • kapljice za oči,
  • obliži za rane, tablete proti glavobolu,
  • glavnik, sponke, elastike.
Nevio Medved

Nevio Medved dr. med. plastične, rekonstrukcijske in estetske kirurgije

Postavi vprašanje

Peter Topić

Peter Topić univ. dipl. soc. del., TAP, CSAT zasvojenost s seksualnostjo, seksualna anoreksija, druge nekemične zasvojenosti, čustveni incest

Postavi vprašanje

Vsi Viva strokovnjaki