Bohinj Park EKO Hotel prejel prestižno priznanje Zlati sejalec 2010

  • UR
  • sobota, 25. december 2010
Anže Čokl, direktor Bohinj Park EKO Hotela
Anže Čokl, direktor Bohinj Park EKO Hotela (Foto: Danijel Žagar)

Sejalec je priznanje, ki ga Slovenska Turistična Organizacija vsako leto znova podeli obetavnim, inovativnim projektom Slovenskega turizma. Nagrajene so uspešne turistične inovacije (kakovostno načrtovane in uspešno izvedene novosti ali izboljšave), ki vsebujejo elemente prijaviteljeve izvirnosti, sistemskega poslovnega razmišljanja in kakovostne promocije slovenskega turizma. Priznanje se ponosno postavlja ob bok nedavno pridobljenemu nazivu Naj hotel ter prvemu in edinemu hotelu v Sloveniji z Green Globe trajnostno - ekološkim certifikatom.

Bohinj Park EKO Hotel je kot prvi ekološki hotel v Sloveniji pionir in zgled sonaravnega hotelirstva v slovenskem prostoru. Nahaja se v ledeniški dolini, s čimer poleg bogate kulturnozgodovinske dediščine področja promovira udobno življenje človeka v sožitju z naravo, spodbuja aktivno preživljanje prostega časa in širi splošno kulturo zdravega načina življenja.
 
Banka turističnih priložnosti Slovenije s komisijo je zapisala: "Eko in zeleno sta pojma, ki vse prevečkrat trpita zaradi marketinške zlorabe izrazov, za katerimi ni pravilne vsebine. V primeru ekološkega hotela Bohinj Park EKO hotel za besedo EKO stojijo ne le dobro zastavljena zelena filozofija in tehnična dovršenost, pač pa tudi mlada, predana ekipa, ki je zeleno miselnost ponotranjila in ji sledi na vseh nivojih poslovanja. Iz naravnih materialov zgrajen družinski hotel, nizko energijska gradnja, je plod domačega razvoja in znanja. V hotelu z energijsko učinkovitim poslovanjem zmanjšujejo negativne vplive na okolje ter sodelujejo v številnih promocijskih in osveščevalnih akcijah z zeleno noto. Da Bohinj Park EKO hotel predstavlja zgled trajnostnega hotelirstva, dokazuje tudi pridobitev prestižnega mednarodnega certifikata Green Globe. Gre za široko, velikopotezno zastavljeno inovacijo, ki je poleg ekoloških praks v slovenski prostor vnesla tudi nove prakse v odnosu hotelirjev do narave in lokalnega prebivalstva. Zato komisija Bohinj Park EKO hotelu podeljuje naziv zlatega Sejalca 2010."
 
''Pri nas nismo zeleni le na papirju, ampak zeleno tudi zares živimo. Naši gostje nam s svojim zadovoljstvom dajejo priznanje vsak dan. To so priznanja odličnim zaposlenim, brez katerih tako dovršenega turističnega produkta ne bi mogli imeti. Zlati sejalec za naš hotel predstavlja priznanje, da smo tudi na pravi, inovativni poti, na kateri zadovoljstvo in prepoznavnost prinašamo tudi celotnemu slovenskemu turizmu,'' je o pomenu priznanja Zlati sejalec povedal direktor hotela Anže Čokl, ki na vprašanje o nedavnem dvigu cen dodaja: "Še naprej bomo temeljili na kvaliteti in ne kvantiteti in veseli smo, da so kvaliteto naših storitev in prijaznost naših zaposlenih spoznala velika tuja podjetja, ki lahko edino pri nas organizirajo t.i. trajnostne dogodke. Še bolj nas veseli to, da so našo konkurenčno prednost uvideli tudi slovenski gostje".

Bohinj Park EKO Hotel je v komaj letu in pol obratovanja vsekakor največkrat nagrajeni hotel in turistični akter, saj se je poleg Zlatega sejalca zvrstilo še nekaj zvenečih nagrad, kot so: priznanje Turistična prizma, priznanje STO za Zeleni zgled v slovenskem turizmu, 1.mesto izbora Naj hotel, certifikat Green Globe, Energetski objekt leta 2010 (IJS) ter priznanje za Energetski menedžer 2010 (Akademija Finance).

 

Katja Arko Kampuš

Katja Arko Kampuš dr.dent.med. spec. ortodont

Postavi vprašanje

Jurica Ferenčina

Jurica Ferenčina dr. med. spec. družinske medicine

Postavi vprašanje

Denis Baš

Denis Baš dr.med. spec. pediatrije

Postavi vprašanje

Vsi Viva strokovnjaki