McDonald's doniral 12.000 evrov Pediatrični kliniki UKCL

  • NP
  • petek, 17. december 2010

McDonald's d.o.o. je od letošnjega avgusta v vseh svojih poslovalnicah po Sloveniji zbiral finančna sredstva za Pediatrično kliniko UKC Ljubljana. Zbrali so 12.000 evrov, ki jih bo klinika uporabila za nakup nujno potrebne opreme za prenosni laboratorij, ki bo otrokom in mladostnikom omogočila kakovostnejše zdravljenje.  Z dobrodelno akcijo bodo nadaljevali tudi v prihodnjem letu.

G. Tomaž Erjavec, vodja marketinga McDonald's, je ob predaji donatorskega čeka poudaril: “V podjetju McDonald's vseh 17 let obstoja vlagamo v lokalno skupnost z dobrodelnimi akcijami, ki podpirajo razvoj otrok, kakovostno oskrbo bolnih otrok ali skrb za spodbudno in varno okolje. V letošnjem letu smo se odločili za sodelovanje s Pediatrično kliniko, ker z doniranim denarjem pomagamo tistim, ki si prizadevajo za kakovostno oskrbo bolnih otrok in seveda otrokom, ki to pomoč najbolj potrebujejo. Vlaganje v lokalno skupnost in najmlajše prebivalce je del strategije podjetja, ki prinaša dobrobit vsem. Doniranje denarja za prenosni laboratorij Pediatrični kliniki pa čudovita akcija, s katero jo lahko podpremo. Letos smo v pomoč najmlajšim vključili tudi naše goste, ki s svojim prispevkom kovancev v naše zbirne škatlice, namenjene donaciji, direktno pripomorejo pri zbiranju sredstev.”

Strokovni direktor Pediatrične klinike,  prof. dr. Rajko Kenda, dr. med., se je ob prevzemu donatorskega čeka predstavnikom McDonald's zahvalil za finančno pomoč in zagotovil, da bodo sredstva porabljena koristno in bodo z njihovo pomočjo olajšali zdravljenje malim bolnikom in delo zdravstvenemu osebju na kliniki. “Vedno znova poudarjam, da se mi konec leta povrne vera v dobre pravljične može, ki nas obiskujejo v teh dneh. Kljub temu, da imamo novo, krasno bolnišnico s sodobno opremo, pa nam še vedno manjka oprema, ki jo naši zaposleni potrebujejo pri svojem delu. Želim si, da bi bil vsak trenutek, ki ga otroci preživljajo v naši bolnišnici, tudi zaradi takšne akcije, boljši in krajši.”
Maskota Ronald  je zbrane otroke zabaval s kratkim programom in jim  zaželel tudi čim hitrejše okrevanje.  Še posebej se je spomnil otrok, ki zaradi težkega zdravstvenega stanja niso mogli biti prisotni pri predaji donacije.

Olja Repež

Olja Repež osebna stilistka (Image Consultant)

Postavi vprašanje

Boštjan Kersnič

Boštjan Kersnič dr. med. spec. nefrolog

Pavle Košorok

prof. dr. Pavle Košorok dr. med. spec. kolorektalne medicine

Postavi vprašanje

Vsi Viva strokovnjaki