Odprtje razstave stereOTIP v Državnem zboru RS

  • NP
  • ponedeljek, 06. december 2010
Predsednik Državnega zbora dr. Pavel Gantar in avtor razstave Andrej H. Štruc
Predsednik Državnega zbora dr. Pavel Gantar in avtor razstave Andrej H. Štruc (Foto: Grega Žunič)

Za polno vključevanje slepih in slabovidnih v družbo

Predsednik Državnega zbora dr. Pavel Gantar je v petek, 3. decembra 2010 v preddverju velike dvorane Državnega zbora, v okviru Svetovnega dneva invalidov, odprl razstavo "stereOTIP" avtorja Andreja H. Štruca. Namen razstave, ki je pripravljena v sodelovanju z Medobčinskim društvom slepih in slabovidnih Maribor, Zvezo društev slepih in slabovidnih Slovenije in invalidskim podjetjem OZARA d.o.o., je opozoriti na nepredstavljive potenciale slepih in slabovidnih, ki si pogumno prizadevajo za polno vključevanje v družbo na vseh področjih življenja.

Predsednik Državnega zbora je ob tej priložnosti predal predsedniku Zveze slepih in slabovidnih Slovenije, Tomažu Wraberju, prvo izdajo brošure Državnega zbora v brajici. Publikacija na poljuden način predstavlja zgodovino slovenskega Državnega zbora, njegove pristojnosti in način delovanja. Na kratko je opisan zakonodajni postopek in delovanje delovnih teles. Predstavljena je tudi parlamentarna zgradba, njena zgodovina in arhitekturne znamenitosti tako zunanjosti kot notranjosti zgradbe.

Poleg Predsednika Državnega zbora so zbrane nagovorili tudi Tomaž Wraber, predsednik Zveze slepih in slabovidnih Slovenije, Ivanka Kotnik, predsednica Medobčinskega društva slepih in slabovidnih Maribor, Andrej H. Štruc, avtor razstave, in Alen Kočivnik, direktor invalidskega podjetja OZARA d.o.o. Otvoritev razstave je popestril glasbeni program Aleša Hadalina.

Razstava bo v Državnem zboru na ogled do petka, 10. decembra 2010. Ogled je možen za vse obiskovalce v okviru delovnega časa Državnega zbora, tako da se prijavijo v recepciji, organizirane skupine pa vsak delavnik po predhodnem dogovoru s Službo za odnose z javnostmi.

Galerija

Predsednik Državnega zbora dr. Pavel Gantar in avtor razstave Andrej H. Štruc Grega Žunič

Predsednik Zveze slepih in slabovidnih Slovenije, Tomaž Wraber Grega Žunič

Predsednik Državnega zbora dr. Pavel Gantar Grega Žunič

Lea Lukšič

Dr. Lea Lukšič prehranska terapevtka, nutricionistka, raziskovalka

Postavi vprašanje

Svetlana Novak

Svetlana Novak diplomirana medicinska sestra

Postavi vprašanje

Senta Frol

asist. Senta Frol dr. med., spec. nevrologije spec. nevrologije

Vsi Viva strokovnjaki