Kako se boriti proti prehladom

  • UR
  • četrtek, 11. november 2010

Jeseni in pozimi nas pogosteje napadajo prehladi, virusi in bakterije, slabo vreme in manj svežega zraka pa tudi niso koristni. Ko že čutimo prve simptome, smrkanje, kihanje in kašljanje, je po navadi za preventivo prepozno, zato se poslužujemo raznih pripravkov za blaženje simptomov.

To pa ni edini način – svojemu imunskemu sistemu lahko pomagamo tudi tako, da se začne sam boriti ne le proti simptomom, temveč proti tujkom (virusom in bakterijam) znotraj telesa. Beta-glukani so znani kot aktivatorji in stimulatorji imunskega sistema, zato jih lahko začnemo jemati tudi, ko smo že razboleni.  Koencim Q10 in vitamin C sta trenutno najmočnejša znana antioksidanta, ki pomagata telesu izločiti nevarne proste radikale, zato ju je priporočljivo ob prehladih tudi dodajati.

Sedaj imate torej sanjsko kombinacijo: beta-glukan za močan imunski sistem ter koencim Q10 in vitamin C proti prostim radikalom – v enem samem izdelku! Imunofit združuje vse tri sestavine v izredno okusnem sirupu, vsak dan vsaj mesec dni dve žlički sirupa na dan in zima vam ne pride do živega! Več na novval.si/imunski-sistem.

Katja Arko Kampuš

Katja Arko Kampuš dr.dent.med. spec. ortodont

Postavi vprašanje

Luka Hren

Luka Hren diplomirani kineziolog in gibalni terapevt Diplomirani kineziolog, Fakulteta za šport, magistrski študij Kinezioterapija

Postavi vprašanje

Svetlana Novak

Svetlana Novak diplomirana medicinska sestra

Postavi vprašanje

Vsi Viva strokovnjaki