Pomagajte človekoljubnim organizacijam

  • NP
  • petek, 05. november 2010

Podarite 0,5 % dohodnine

Še vedno je veliko ljudi, ki niso izkoristili možnosti, da 0,5 odstotka dohodnine podarijo v človekoljubne namene. Več kot 70 odstotkov posameznikov ta sredstva še vedno prepušča državi, namesto da jih namenili človekoljubnim organizacijam in tako pomagali ljudem v stiski.

Zavezanci za dohodnino lahko kadarkoli v letu do 0,5 odstotka dohodnine namenimo za financiranje človekoljubnih organizacij. Tako del dohodnine namesto v državni proračun namenimo za delovanje nepridobitnih organizacij, ki se ukvarjajo s splošno koristnimi dejavnostmi.

Komu boste namenili del dohodnine, se odločite sami (brez finančnih posledic), in sicer tako, da izpolnite zahtevek za namenitev dela dohodnine za donacije .
Odločitev o tem, kateri organizaciji (seznam organizacij za leto 2010 želite nameniti donacijo (do 0,5 odstotka dohodnine), sporočite Davčni upravi RS (DURS). Zahtevek za nakazilo dohodnine izbrani organizaciji velja, dokler DURS ne sporočite nove zahteve (organizacije) oziroma do preklica. Podatke o upravičencih za nakazilo dohodnine vnesete v obrazec in ga pošljete po pošti ali odnesete na pristojno davčno upravo.

DURS upošteva veljavne zahtevke, s katerimi razpolaga na dan 31. decembra, kar pomeni, da zahtevek za donacijo lahko oddate kadarkoli do konca leta, izbrana organizacija pa bo z zbranimi sredstvi razpolagala naslednje leto.

Pomagajte Slovenski filantropiji
Slovenska filantropija je človekoljubna organizacija, ki deluje v javnem interesu že od leta 1992. S svojim delom in z zbranimi sredstvi osebam brez zdravstvenega zavarovanja (brezdomci, begunci, otroci in mladi migranti ter migrantski delavci) pomaga pri zagotavljanju zdravstvenih storitev.

Izpolnite obrazec s svojimi podatki in prispevajte 0,5 odstotka dohodnine Slovenski filantropiji.  Prispevek vam ne bo povzročil nobenega dodatnega finančnega bremena, zato pa zadoščenje, da prek Slovenske filantropije pomagate ljudem.

Luka Hren

Luka Hren diplomirani kineziolog in gibalni terapevt Diplomirani kineziolog, Fakulteta za šport, magistrski študij Kinezioterapija

Postavi vprašanje

Petra Može

Petra Može univ. dipl. soc. del.

Postavi vprašanje

Peter Topić

Peter Topić univ. dipl. soc. del., TAP, CSAT zasvojenost s seksualnostjo, seksualna anoreksija, druge nekemične zasvojenosti, čustveni incest

Postavi vprašanje

Vsi Viva strokovnjaki