Portal Viva za optimalno delovanje uporablja piškotke. Ali se strinjate z njihovo uporabo?


Strinjam se     Več o piškotkih »

Skrij
< >
 

 

A- A A+

Na 15. Ljubljanskem maratonu bo rekordno število tekačev

Še je čas za prijave

Rekreativni tek tako v Sloveniji kot po svetu postaja vedno bolj priljubljen. Ljubljanski maraton, ki bo letos potekal v nedeljo, 24. oktobra, bo petnajsti po vrsti. Prireditelji znova pričakujejo rekordno udeležbo z več kot 18 tisoč tekači, kar je 20 odstotkov več kot lani.
 
Letošnja izvedba bo najverjetneje zadnja, ki bo potekala po do sedaj tradicionalni trasi, saj bodo organizatorji morali poiskati novo progo in nov prireditveni prostor, če bo število udeležencev še naprej naraščalo. Zaradi sodobne infrastrukture se bo štartno-ciljni prostor v prihodnjem letu najverjetneje preselil v Športni park Stožice. Ob tem bo seveda nekoliko spremenjena tudi sama proga, ki bo še najprej potekala v dveh krogih za 42-kilometrski maraton, na novo pa se bodo začeli pisati tudi rekordni časi.
 

Prijave zbirajo do 19. oktobra

Za nedeljske teke se je doslej prijavilo že 11.000 tekačic in tekačev. Prijaviti se je mogoče do 19. oktobra, za ceno od 30 do 35 evrov, odvisno ali gre za skupino ali le za posameznika, pa bo vsak udeleženec prejel darilno vrečko ter čip za merjenje časa. Več informacij o maratonu in prijavah na ljubljanskimaraton.si

Vam je članek všeč?


Išči po ključnih besedah

tek , tekači , rekreativni tek , rekreacija , prireditev , maraton , ljubljanski maraton

Povezano

Dodajte svoj komentar

Komentiranje člankov je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.

Prijavite se v portal ali se brezplačno registrirajte.