Evropska razstava psov v Celju

(Foto: Grega Žunič)

Največja kinološka prireditev v Sloveniji doslej

Od 30. septembra do 3. oktobra bo Celje gostilo Evropsko razstavo psov, največji kinološki dogodek v 90-letni zgodovini slovenske kinologije. Na prireditvi v organizaciji Kinološke zveze Slovenije bo sodelovalo okoli 15.000 razstavljenih psov iz 57 držav.

Evropska razstava psov v Celju je eden največjih kongresov nasploh v Sloveniji in zagotovo kinološki dogodek, kakršnega pri nas še ni bilo. Na razstavo je prijavljenih 10.089 psov iz Evrope, največ iz Italije, Rusije, Češke in Slovaške, pa tudi z drugih kontinentov, na specialnih razstavah pa bo sodelovalo še več kot 4 tisoč psov. Predstavilo se bo kar 341 različnih pasem, med njimi kar nekaj takšnih, ki jih bomo v Sloveniji lahko videli prvič in so tudi v svetu zelo redke (recimo Tajvanski grebenar, Urugvajski cimarron, Vidrar, Švedski Laphund, Romunski karpatski ovčar, Romunski ovčar mioritik, Opičji pinč, Faraonski pes, Arieški ptičar…).

Vrhunski kinološki dogodek bo zagotovo prava atrakcija, ne le za ljubitelje in poznavalce kinologije, ampak tudi za širšo publiko, saj so pripravili tudi bogat spremljevalni program, ki bo potekal vzporedno z razstavo vse štiri dni.
Cene vstopnic so za odrasle 8 evrov, za otroke pa 4 evre.