Portal Viva za optimalno delovanje uporablja piškotke. Ali se strinjate z njihovo uporabo?


Strinjam se     Več o piškotkih »

Skrij
< >
 

 

A- A A+

Zbiranje pomoči za prizadete ob poplavah

Močno deževje je povzročilo poplave in veliko škodo na številnih območjih po Sloveniji. Številnim družinam je v kletnih prostorih poplavilo centralno napeljavo in drugo premoženje. Mnogi pa imajo uničene tudi bivalne prostore, pode, naprave in pohištvo. Nekatera naselja so še vedno odrezana od sveta.
Slovenska Karitas vabi vse ljudi odprtega srca, da skupaj pomagamo najbolj prizadetim. Svoja sredstva lahko darovalci posredujejo na: Slovenska karitas, Kristanova ulica 1, 1000 Ljubljana.
TRR: 02140-0015556761, sklic: 00 2011, s pripisom "Poplave Slovenija"

Prostovoljne prispevke za pomoč prizadetim prebivalcem ob poplavah zbira tudi Rdeči Križ Slovenije.
Posameznike, podjetja, ustanove in institucije prosijo, da pomagajo po najboljših močeh in prispevke nakazujejo na:
TRR 03100 - 1111122296, sklic 937044, s pripisom "Poplave 2010"

Zbrani prispevki bodo namenjeni za pomoč prebivalcem iz poplavljenih območij.
Sedež Rdečega križa Slovenije skupaj z območnimi združenji Rdečega križa Ljubljana, Brežice, Krško, Laško in Zagorje že zagotavlja pomoč najbolj ogrženim prebivalcem.

Podarite lahko tudi predmete
Pomoč prizadetim v poplavah zbirajo tudi spletni daritveni oglasnik Podarimo.si, ki je v sodelovanju s prizadetimi občinami pripravil možnost darovanja fizičnih predmetov. Lahko darujete predmete, kot so stanovanjska oprema, gospodinjski aparati, oblačila in obutev ter druge življenjske potrebščine. V sodelovanju z občinami je v oglasu mogoče izbrati občino, katere prizadetim v poplavah želite pomagati. Podarjajte le predmete, ki so v dobrem stanju, delujoči in se jih ne bi sramovali uporabljati.

Vam je članek všeč?


Išči po ključnih besedah

pomoč , prva pomoč , naravne katastrofe , naselje , humanitarnost , deževje , humanitarna pomoč , rdeči križ , poplave , karitas , podaritev

Povezano

Dodajte svoj komentar

Komentiranje člankov je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.

Prijavite se v portal ali se brezplačno registrirajte.