Odprtje novega Centra za preventivno kardiologijo in rehabilitacijo

  • UR
  • ponedeljek, 13. september 2010

V portoroških hotelih LifeClass se je v sklopu Term & Wellness LifeClass septembra odprl Center za preventivno kardiologijo in rehabilitacijo.Bolezni srca in ožilja predstavljajo še vedno enega najpogostejših vzrokov smrti v deželah razvitega sveta, prav tako pa tudi v Sloveniji. Preprečevanje bolezni je v vseh pogledih bolj smiselno in lahko občutno zniža stroške zdravljenja.

Preventiva – temelj sodobne medicine

Center je plod sodelovanja podjetja Istrabenz Turizem in ustanove MC Medicor, ki je bila ustanovljena pred desetimi leti in je v slovenski medicinski prostor prinesla vrhunsko srčno kirurgijo in kardiologijo ter ideje prof. dr. Reneja Favalora, vrhunskega srčnega kirurga, ki je z metodo aorto koronarne premostitve spremenil zdravljenje srčnih bolezni in s tem rešil milijone življenj. Sam se kot kirurg ni posvečal le kirurgiji in kardiologiji, pač pa je verjel, da je preventiva temelj sodobne medicine.

Center s sodobnim pristopom zdravljenja

Centru, ki je v sedmih letih delovanja v središče vsega dogajanja postavil bolnika z dušo, se je sedaj uresničila tudi dolgoletna želja, da bi na slovenski obali organizirali poseben Center za preventivno kardiologijo in rehabilitacijo. Ob odprtju centra je prof. dr. Metka Zorc poudarila: ˝Danes odpiramo center, ki smo ga postavili po najsodobnejših principih preventivne medicine in rehabilitacije. Center je opremljen z najsodobnejšo tehnologijo in posebnimi napravami, ki omogočajo sodoben pristop zdravljenja in vračajo bolnike po srčnih operacijah v normalno življenje.

Vključitev psihologov in terapevtov ter posebne prehrane bo omogočila spremembo načina življenjskega sloga, kar je po srčni operaciji nujno za zaustavitev bolezenskega procesa.˝ Glavni izvršni direktor družbe Istrabenz Turizem gospod Marino Antolovič pa je povedal: ˝V današnjih kriznih časih še obstajajo primeri, ki dokazujejo, da kreativnost, moč po sodelovanju in optimizem še niso zamrli. Združitev znanj in moči dveh, na svojih področjih najuspešnejših družb bo prav gotovo rezultirala v vrhunskem produktu in omogočila uspešen boj proti boleznim srca in ožilja.˝  

Portoroški hoteli so sedaj svojo termalno, wellness in zdravstveno ponudbo v svojih sedmih centrih razširili še za področje preventivne in rehabilitacijske kardiološke medicine.

Galerija
Matic Fabjan

Matic Fabjan dr. med. spec. plastične rekonstrukcijske in estetske kirurgije

Zdravka Koman Mežek

Zdravka Koman Mežek dr. med. spec. ginekologije

Tina Fabjan

Tina Fabjan dr. dentalne medicine

Vsi Viva strokovnjaki