Tradicionalni pohod žensk z rakom dojk na Triglav

  • MJS
  • torek, 31. avgust 2010
(Foto: Diana Anđelić)

Društvo onkoloških bolnikov Slovenije že trinajsto leto organizira tradicionalni pohod žensk z rakom dojk na Triglav pod geslom "Dober dan življenje". Letos bo najvišjo goro Slovenije 2. in 3. septembra osvojilo preko 50 bolnic z rakom dojke v spremstvu 20 vodnikov in spremljevalcev.  Predvideno je tudi sodelovanje SV s helikopterskim prevozom do Kredarice. V primeru slabega vremena je rezervni datum 6.-7. september 2010.

V spremstvu reševalcev Gorske reševalne službe Slovenije in vodnikov Planinske zveze Slovenije se bo na Triglav odpravilo preko 50 žensk. Po vzponu do Kredarice se bo prvič na vrh Triglava do Aljaževega stolpa podalo 5 udeleženk, ki bodo doživele svoj krst.

Pohod v varnem spremstvu 20 gorskih vodnikov in spremljevalcev poteka po že ustaljeni poti z Rudnega Polja na Pokljuki preko Studorskega prevala in Vodnikovega doma na Velem polju do Kredarice. Že prvi dan je načrtovan vzpon na vrh. Zvečer bo v kapelici na Kredarici skupno bogoslužje, ki ga bo vodil Franci Urbanija.  Drugi dan se bodo po isti poti vračali v dolino in se nato veselili na zaključnem slavju v Kavarni Hotela Park na Bledu. Vse udeleženke bodo poleg majic prejele diplomo in naziv Triglavska roža 2010, organizatorji in vodniki pa posebna priznanja.

Pohod na Triglav (v okviru programa Pot k okrevanju - organizirana samopomoč žensk z rakom dojke) so omogočili: Fundacije za financiranje invalidskih in humanitarnih organizacij, Planinska zveza Slovenije, Gorska reševalna služba Slovenije in Vodniki PZS.

Prijave zbirata ga. Lojzka Gerhold: 051 309 569, lojzka.gerhold@gmail.com in
ga. Marija Vegelj Pirc, predsednica Društva onkoloških bolnikov Slovenije: 051 690 991, marija.vegeljpirc@siol.net.


Sonja Kapun

Sonja Kapun dr. med. spec. interne medicine

Postavi vprašanje

Vesna Kaloh

Vesna Kaloh dr. dent. spec. čeljustne in zobne ortopedije

Postavi vprašanje

Gorazd Kalan

mag. Gorazd Kalan dr. med. spec. pediatrije

Vsi Viva strokovnjaki