Pred nakupom domače živali

  • NP
  • ponedeljek, 23. avgust 2010

Srečni ljubljenčki

Ste dobro premislili, ali ste pripravljeni na novega družinskega člana? Bo to maček ali pes, mogoče ptica, riba ali želva ali kaj drugega? Vsaka žival ima svoje zahteve in prav je, da dobro premislite preden se odločite zanj, saj bo malo živo bitjece v celoti odvisno od vas.

Akcija zavetišča za živali Gmajnice Srečni ljubljenčki je namenjena odgovornim lastnikom hišnih ljubljenčkov in tistim, ki si to prizadevajo postati. Opozarjajo, da hišni ljubljenčki niso »potrošna roba« ter pozivajo vse starše, ki so tik pred tem, da podležejo otrokovim željam po hišnem ljubljenčku, k trezni odločitvi o njihovem nakupu ali posvojitvi. Žal se nepremišljeni nakupi psov in mačk prepogostokrat končajo tragično za živali, ki so popolnoma odvisne od nas. Ta lepa in težko pričakovana darilca prevečkrat pristanejo na ulicah ali v zavetiščih. Vse, ki se odločate za nakup ali posvojitev hišnega ljubljenčka prosijo, da se zanj odločite trezno, po tehtnem premisleku in odgovorno do živali in do sebe.

Pomoč pri tej pomembni odločitvi vam nudijo tudi na spletnih straneh srecniljubljencki.org, preberete si lahko koristne informacije o osnovni skrbi za živali in odgovornem ravnanju ter rešite test. Starši lahko preverijo, ali so pripravljeni na novega družinskega člana, otroci pa, ali bodo pripravljeni skrbeti za ljubljenčka.

V Zavetišču za zapuščene živali Ljubljana se vsak dan srečujejo z zavrženimi in zapuščenimi živalmi, ki so zaradi človeške nepremišljenosti in neodgovornosti pristale tam. Skrb zanje delno omogočajo tudi sponzorji in donatorji – seveda lahko tudi vi po svojih zmožnostih prispevate na račun zavetišča 01261-6030380391, sklic 00365.

Olja Repež

Olja Repež osebna stilistka (Image Consultant)

Postavi vprašanje

Gregor Kavčič

dr. Gregor Kavčič dr. med. spec. ortopedije

Postavi vprašanje

Peter Topić

Peter Topić univ. dipl. soc. del., TAP, CSAT zasvojenost s seksualnostjo, seksualna anoreksija, druge nekemične zasvojenosti, čustveni incest

Postavi vprašanje

Vsi Viva strokovnjaki