Prava voda – lepo življenje

  • t.ko.
  • sobota, 28. avgust 2010
(Foto: Jupiterimages)

Ste vedeli, da so v vodi iz pipe tudi strupene snovi, kot sta klor in fluor? Takšne snovi vodijo do poškodb krvnih žil, saj se zaradi njih v žilah kopiči slabi LDL-holesterol, ki povzroča arteriosklerozo.

Toda če ne pijemo dovolj tekočine, telo dehidrira, kar vodi do zdravstvenih težav – od bolečin, otrdelosti, artritisa in alergij do astme in nizkega tlaka. Pomanjkanje tekočine v celicah zmanjša njihovo sposobnost odstranjevanja strupov in odpadnih snovi. Ko je celica v tekočini, odstranjuje odpadne snovi in strupe – to lahko počne, dokler z vodo čistite njeno okolje, s tem pa obenem upočasnjujete staranje.

Fluor je škodljiv za ščitnico, upočasnjuje presnovo in povzroča depresijo. Klor je strup, ki ga vodi dodajajo zato, da uniči žive organizme. Toda vse bakterije niso škodljive; s tistimi, ki smo jim izpostavljeni, krepimo imunski sistem.
Zato poskrbite, da je voda, ki jo pijete dobra oziroma čista. Preverjen način je prehajanje vode skozi filtracijske sisteme reverzne oziroma obrnjene osmoze. Pri tem se iz vode odstranjujeta vodni kamen in škodljivi natrij, vanjo pa s procesom mineralizacije prehajajo kalcijeve in magnezijeve soli.

Petra Može

Petra Može univ. dipl. soc. del.

Postavi vprašanje

Simona Sanda

Simona Sanda uni. dipl. psih. spec. klinične psihologije

Postavi vprašanje

Vsi Viva strokovnjaki