Portal Viva za optimalno delovanje uporablja piškotke. Ali se strinjate z njihovo uporabo?


Strinjam se     Več o piškotkih »

Skrij
< >
 

 

A- A A+

Dostopnejše zdravilo za zdravljenje motenj erekcije

V času nogometnega prvenstva in vse tja do sredine septembra se je farmacevtska družba Bayer odločila, da slovenskim moškim in ženskam podari poseben popust na svoje zdravilo za zdravljenje erektilne disfunkcije, enega od treh kratkodelujočih zaviralcev PDE-5, ki so na voljo v Sloveniji.
Ob tej priložnosti so predstavili tudi izsledke raziskave o spolnem življenju parov, ki so jo opravili v enajstih državah, tudi v Hrvaški in Srbiji, in sicer med skoraj deset tisoč moškimi in ženskami, starimi od 35 do 60 let. Nobeno presenečenje ni, da je spolnost za pripadnike obeh spolov zelo pomembna (moški: 73 %, ženske: 57 %), čeprav spolnega življenja, kakršno so ga imeli v mlajših letih, ne pogrešajo (moški: 43 %, ženske: 38%). S svojim spolnim življenjem jih je zadovoljnih precej več kot polovica (moški: 67 %, ženske: 61 %), kajti zadovoljujoča spolnost je zelo pomembna za vse in jo opredeljujejo kot pomemben del osrečujočega partnerskega odnosa. Pri tem se obema spoloma zdi pomembno trajanje erekcije (moški: 68 %, ženske: 63%), njena moč oziroma trdota penisa (moški: 79 %, ženske: 63 %), najpomembnejša pa se jim zdi pogostnost spolnih odnosov.

Raziskava je razkrila, da ima največji odstotek obeh spolov spolne odnose od dva do trikrat na teden (moški: 41 %, ženske: 27 %), enkrat na teden jih ima 21 odstotkov – tako žensk kot moških, samo nekaj odstotkov manj (16 % moških in 14 % žensk) pa od štiri- do šestkrat na teden. Z motnjami erekcije se je po tej raziskavi srečalo več kot 70 % vprašanih. Kot najpogostejšo težavo v spolnosti so navajali nezmožnost vzdrževanja erekcije, prehiter izliv, zmanjšano spolno slo ter nezmožnost zadovoljitve partnerja. Čeprav je težave z erekcijo, ki krnijo partnerjevo samopodobo in njegovo čustvovanje, k sreči možno uspešno zdraviti, kar 90 odstotkov motenj ostane nezdravljenih. Zdravljenje je v veliki meri uspešno, obsega pa zmanjšanje dejavnikov tveganja, rabo mehanskih sredstev, psihološko svetovanje in farmakološko zdravljenje z zdravili (testosteron in zaviralci PDE-5). Zato je nadvse smiselno premagati morebitno zadrego in spregovoriti o svoji težavi – tako s partnerko kot z zdravnikom. Zadovoljiva spolnost je namreč vir vitalnosti, življenjske sreče in intimnosti, obenem pa je tesno povezana s telesnim in z duševnim zdravjem, pravi prof. Uwe Hartmann, specialist spolne medicine in profesor klinične psihologije.

Vam je članek všeč?


Išči po ključnih besedah

erekcija , motnje erekcije , penis , osrečujoča spolnost , spolni odnosi , erektilna disfunkcija

Povezano

Dodajte svoj komentar

Komentiranje člankov je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.

Prijavite se v portal ali se brezplačno registrirajte.

Komentarji

21. 04. 2019 08:31:38
Tablete za Erekcijo - http://tonzes.com/erectsi.htm sam uporabljam Zytax že kakšne 3 lete - zelo zadovoln. nič stranskih plus to da se mi je stanje izboljšalo, res pa je da sem tudi prenehal kaditi.