Portal Viva za optimalno delovanje uporablja piškotke. Ali se strinjate z njihovo uporabo?


Strinjam se     Več o piškotkih »

Skrij
< >
 

 

A- A A+

Herman Gvardjančič v centru Iatros

(Foto: Grega Žunič)

V pozdrav poletju in prihajajočem dnevu državnosti so v prostorih medicinskega centra Iatros, ki ga vodi doc. dr. Pavle Košorok, ugleden dolgoletni član Vivine zdravniške linije, pripravili še enega v vrsti umetniških dogodkov, ki jih pripravljajo že tradicionalno.

Tokrat so predstavili izbor slik priznanega slikarja Hermana Gvardjančiča. Iz njegovega bogatega opusa so na ogled slike, ki so nastale pod vtisom glasbe islandske skupine Sigur Ros. Slikarjevo delo je na odprtju razstave predstavil znani slovenski umetnostni zgodovinar in kritik prof. dr. Milček Komelj. Za kulturni program je poskrbel akademski pevski zbor Megaron, tudi tokrat pa je bil voditelj večera Sandi Čolnik.

V centru Iatros načrtujejo prostore na novi lokaciji, že v načrtih pa so sprejemni prostor namenili prav umetnosti. Zavedajo se namreč, da je ob pogledu na lepo sliko čakanje v ambulanti lažje, skrbi pa blažje.

Vabljeni torej na Parmovo 51b, kjer si lahko ogledate slike Hermana Gvardjančiča, pa tudi na prihodnje razstave, ki bodo v tem umetnosti naklonjenem medicinskem centru našle začasni dom. Seveda vabijo tudi vse zdrave, ki jih umetnost razveseljuje in v njej uživajo.

Vam je članek všeč?


Išči po ključnih besedah

poletje , umetnost , razstava , zdravniška linija , pavle košorok

Povezano

Dodajte svoj komentar

Komentiranje člankov je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.

Prijavite se v portal ali se brezplačno registrirajte.